Steve Jobs met ziekteverlof

Steve Jobs heeft onverwacht besloten om toch ziekteverlof op te nemen. De topman van Apple kondigde eerder aan dat hij slechts een hormonale aandoening had die met rustig aan doen te verhelpen was.
Jean-Paul Horn | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Steve JobsSteve Jobs heeft woensdag bekendgemaakt dat hij vanwege zijn gezondheid een tijdje er tussenuit gaat. Jobs’ gezondheidsproblemen zijn lastiger dan eerder gedacht, zo geeft hij toe. Eerder deze maand kondigde Jobs aan dat het ‘slechts’ om een hormonale aandoening zou gaan waardoor zijn lichaam minder voedingsstoffen opnam. Kerst met de familie, geen stress over de Macworld-keynote en wat rustiger aan doen, leken het recept om er weer bovenop te komen. Maar nu Macworld de deuren heeft gesloten en het gewone werk weer begint heeft Jobs toch besloten om ziekteverlof op te nemen.


Steve Jobs werd in 2004 geopereerd aan een tumor bij zijn alvleesklier. Al in de loop van 2008 ontstonden nieuwe geruchten over de gezondheid van Jobs, toen hij sterk vermagerd op een keynote verscheen. De leiding van Apple wordt tijdelijk overgenomen door COO Tim Cook. Timothy D. Cook is operationeel leider van Apple en een van de mogelijke opvolgers van Jobs. Hij stond al eens eerder aan het roer van Apple: tijdens de twee maanden durende periode toen Steve Jobs een kankertherapie onderging. Cook is 48 jaar oud, natuur- en fietsliefhebber en volgens collega’s een workaholic die zijn werkdag al om half vijf ‘s ochtends begint. Ook Cook is niet geheel vrij van gezondheidsklachten: in 1996 kwam hij bij de dokter met symptomen van multiple sclerose, maar dat bleek achteraf een onjuiste diagnose. Voor de buitenwereld lijkt Cook een heel wat rustiger en minder opvallende persoon dan Jobs.

De tijdelijke CEO studeerde in Auburn en werkte daarna 10 jaar bij IBM, vervolgens bij Compaq en sinds 1998 bij Apple. Hij zorgde voor een efficiëntere productie van Mac-computers, liet eigen fabrieken sluiten en besteedde de fabricage uit naar derden.

Het aandeel Apple, dat het de laatste tijd toch al moeilijk had, maakte een nieuwe duikeling na deze berichtgeving. De koers ging nabeurs (op het moment van schrijven) met 7,23% omlaag.

Het e-mailadres van Steve Jobs is [email protected]; misschien een idee om hem een virtuele beterschapswens te sturen? Het is de bedoeling dat Steve eind juni zijn normale CEO-werkzaamheden weer zal hervatten.

Met dank aan alle tipgevers voor de snelle submit!

Meer info: Apple Media Advisory – Memo Steve Jobs

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 januari 2009, 8:11
Categorie Apple
20 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.