Steve Jobs geeft fouten bij lancering MobileMe toe

Steve Jobs heeft in een interne e-mail aan het Apple-personeel toegegeven dat MobileMe niet aan Apple's standaarden voldoet. De dienst had gefaseerd ingevoerd moeten worden en niet tegelijk met iPhone 3G, App Store en firmware 2.0.

Fail MeIn een interne e-mail aan Apple-medewerkers heeft Steve Jobs toegegeven dat MobileMe te vroeg is gelanceerd. Apple had het product beter moeten testen en meer tijd voor de lancering moeten uittrekken. De gelijktijdige lancering met de iPhone 3G, firmware 2.0 en de App Store was ook geen goed idee. “We hadden allemaal meer dan genoeg te doen en MobileMe had zonder consequenties uitgesteld kunnen worden”. Jobs heeft een reorganisatie van het MobileMe-team aangekondigd om de zaken weer op de rails te krijgen.

Eén verandering is dat het team voortaan moet rapporteren aan Eddy Cue, die op dit moment al verantwoordelijk is voor de iTunes Store, inclusief de App Store. Cue wordt daarmee verantwoordelijk voor alle internet-gerelateerde diensten bij Apple. “De lancering van MobileMe heeft duidelijk laten zien dat we meer te leren hebben over internetdiensten”, zei Jobs in de interne e-mail, die in handen van Ars Technica is gekomen. “En we zullen leren. De visie van MobileMe is spannend en ambitieus en we zullen zorgen dat het een dienst wordt waar we eind van dit jaar trots op zijn.” Eén van die leermomenten is dat MobileMe stapsgewijs geïntroduceerd had moeten worden: het draadloos synchroniseren van de iPhone eerst, één voor één gevolgd door de webapplicaties zoals Mail, Calender, enzovoort.

Via: Ars Technica

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 augustus 2008, 10:10
Categorie iOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.