Steve Jobs Aaron Sorkin

Kate Winslet en Aaron Sorkin winnen Golden Globes voor Steve Jobs-film

De nieuwste Steve Jobs-film heeft enkele prijzen in de wacht gesleept. De film ging er vannacht vandoor met twee Golden Globes voor beste script en vrouwelijke bijrol.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

De nieuwste Steve Jobs-film heeft het niet al te best gedaan in de Amerikaanse bioscopen, maar tijdens de uitreiking van de Golden Globes kon de film toch rekenen op twee overwinningen. Zowel Aaron Sorkin als Kate Winslet hebben een Golden Globe in de wacht gesleept. De film was in vier categorieën genomineerd en wist de helft daarvan te verzilveren.

Steve Jobs film met Michael Fassbender en Kate Winslet

Beste script en beste vrouwelijke bijrol

Aaron Sorkin won de Golden Globe voor het beste script. De film nam het in deze categorie op tegen Room, Spotlight, The Big Short en The Hateful Eight, de nieuwste film van Quentin Tarantino. Kate Winslet nam de prijs in ontvangst voor beste vrouwelijke bijrol, voor haar vertolking van Joanna Hoffman. Andere kanshebbers in deze categorie waren Jennifer Jason Leigh in The Hateful Eight, Helen Mirren in Trumbo, Jane Fonda in Youth en Alicia Vikander in Ex Machina. Michael Fassbender, die de rol van Steve Jobs vertolkt, moest het ontgelden tegen Leonardo DiCaprio in de categorie beste mannelijke hoofdrol. De film was ook nog genomineerd in de categorie Best Original Score, maar daar ging The Hateful Eight er met de prijs vandoor.

Steve Jobsfilm: Golden Globes

Mocht je nog benieuwd zijn naar dit exacte script, dan kun je deze zelf op je gemak lezen. Bovendien draait de film nog in enkele Nederlandse bioscopen, zoals in Amsterdam en Den Haag. Wil je eerst weten wat wij van de film vonden, dan kun je altijd onze filmrecensie lezen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 januari 2016, 13:14
Categorie Achtergrond
Onderwerpen film, steve jobs

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.