iTV zwart gebogen 2

Steve Jobs-biograaf: ‘Apple koopt Beats voor iTV’

Apple wil Beats kopen voor de iTV en contentplannen voor iTunes, aldus Walter Isaacson, auteur van de Steve Jobs-biografie.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iTV zwart gebogen 2Beats Electronics heeft een eigen muziekdienst en hoofdtelefoonlijn, maar dit zou niet de reden zijn achter Apple’s vermeende overname van het bedrijf. In plaats daarvan wil Apple juist Beats overnemen zodat ze Jimmy Iovine baas van Apple’s contentdivisie kunnen maken. Dit beweert Walter Isaacson, auteur van de Steve Jobs-biografie. Onder leiding van Iovine zou Apple de laatste stappen maken voor de introductie van de iTV, de Apple-televisie die al jarenlang voorbij komt in geruchten.

We horen inmiddels geregeld geruchten over Apple’s gesprekken met contentbedrijven die nog niet aan een Apple-televisie willen meewerken. Volgens Isaacson kan Apple onder leiding van Iovine al deze partijen aan boord krijgen. Iovine heeft al eens bewezen dit te kunnen: in 2002 hielp de Beats-CEO bij Apple’s gesprekken met vijf grote muzieklabels voor iTunes, aldus Isaacson.

Hoewel de kans klein is dat Isaacson bekend is met Apple’s concrete plannen voor Beats, is het inzicht van de auteur interessant door zijn voorkennis. Niet alleen weet hij veel over Apple door de vele gesprekken met Steve Jobs, maar Isaacson hoorde tijdens deze gesprekken ook over Apple’s televisieplannen.

De Apple iTV wordt een losstaande tv van Apple, aldus geruchten. Op het moment verkoopt Apple ook een losstaande Apple TV die je aansluit op je huidige tv. Hiervan komt volgens geruchten later dit jaar een nieuw model, met een ingebouwde App Store. Nederlandse tv-zenders houden deze ontwikkelingen goed in de gaten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 mei 2014, 11:55
Categorieën Geruchten, iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.