Steve Jobs-kunstwerk onthuld, binnenkort in Cupertino te zien

Er is een kunstwerk van Steve Jobs onthuld, een buste op een paal met letters, die binnenkort op de Apple Campus in Cupertino zal staan.

steve-jobs-kunstwerkOp de 59e geboortedag van Steve Jobs is een standbeeld onthuld, dat binnenkort op de Apple-campus in Cupertino zal staan. Het beeld werd onthuld in Belgrado en is gemaakt door de bekende kunstenaar Dragan Radenovic. Het werd gekozen uit meer dan 10.000 inzendingen en bestaat uit een pilaar met daarop een buste. Aan de zijkant zijn twee Cyrillische letters, de Latijnse A en de cijfers 0 en 1 te zien, als verwijzing naar het binaire systeem. Het management van Apple gaf de voorkeur aan deze buste in plaats van een kunstwerk met verwijzingen naar computertechnologie. Op de foto is overigens niet meer dan een schaalmodel te zien. Het uiteindelijke kunstwerk zal tussen de 3 en 5 meter hoog zijn en op een nog onbekende plaats op de Apple-campus in Cupertino komen te staan.

Volgens de Servische nieuwsbron Netokracija hebben topmensen van Apple de eerste schetsen gezien en waren ze verrukt van de kleine imperfecties. Zodra het schaalmodel is goedgekeurd gaat Radenovic aan de slag. Hij koos voor drie letters: de Latijnse letter A, een oudere Servische cyrillische letter die op E lijkt en een Cyrillische letter Ш aan de onderkant. De letters zouden een soort magneet moeten voorstellen. “Ik wilde een aantal herkenbare Servische motieven zoals de letter Ш verwerken, wat de laatste letter van het Servische alfabet is”, aldus de kunstenaar.

Apple zag het idee wel zitten, ook al is nog onduidelijk wat de link tussen Steve Jobs en de Servische cultuur is. Steve Jobs’ biologische vader Abdulfattah John Jandali is niet afkomstig uit Servië, maar uit Syrië. Jobs overleed in oktober 2011 aan de gevolgen van kanker.

Mooi of niet? We zijn benieuwd wat jullie ervan vinden.

steve_Jobs_Buste

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 februari 2014, 6:00
Categorie Apple
Onderwerp steve jobs

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.