Star Trek en andere CBS-series straks op YouTube

CBS gaat populaire tv-series zoals Star Trek en Beverly Hills 90210 via YouTube publiceren. Later dit jaar zullen er ook afleveringen van nieuwere series volgen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Star Trek
CBS gaat populaire tv-series zoals Star Trek en Beverly Hills 90210 via YouTube publiceren. Later dit jaar zullen er ook afleveringen van nieuwere series volgen. De video’s zijn in een betere kwaliteit dan je op YouTube gewend bent maar er zit wel een minpunt aan: ze worden onderbroken door reclame.

CBS was oorspronkelijk van plan om de series via Hulu te publiceren, maar zag er vanaf omdat ze niet van plan waren om 30 procent van de advertentieopbrengsten te delen met de eigenaren van Hulu (NBC, Universal, News Corp/Fox en private investeerders).

De deal met Google’s YouTube houdt in dat je voor, tijdens en na de ‘webisodes’ reclamefilmpjes te zien krijgt. In het verleden bracht CBS de filmpjes uit via de eigen website CBS.com; dat er nu voor een externe website wordt gekozen heeft volgens een analist te maken met financiële overwegingen. CBS heeft onlangs een winstwaarschuwing gegeven.

Het idee is natuurlijk dat je de filmpjes ook op de iPhone en iPod touch kunt bekijken, al weten we nog niet of CBS met een regioblokkade gaat werken en of ze ook in iPhone-compatible formaat beschikbaar komen.

CBS gaat filmpjes van populaire series als Star Trek en Beverly Hills 90210 op YouTube beschikbaar stellen, zodat je ze straks ook op je iPhone kunt bekijken.

Via: Macworld

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 0:34
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.