Stanford-studenten maken iPhone-apps

Stanford University heeft via het Stanford iApp Program de eerste 5 iPhone-applicaties in testfase beschikbaar. Binnenkort kunnen we nog meer iPhone-applicaties van studenten tegemoetzien, dankzij een stimuleringsprogramma van Apple.

iapps mapsTerwijl Apple in de Verenigde Staten nog maar net het iPhone Developers University Program heeft aangekondigd, zijn bij Stanford al de eerste resultaten te melden. Sinds juli briedt Stanford een programmeercursus voor de iPhone aan waar zich al 80 studenten voor hebben aangemeld. De resultaten zijn te vinden in het Stanford iApps Project, waar al vijf applicaties in testfase beschikbaar zijn. Twee daarvan hebben het dichtbij huis gezocht en zijn gericht op Stanford-studenten.

Met de twee applicaties kunnen studenten hun cursusinschrijvingen en hun uitgaven beheren. De andere drie applicaties zijn gericht op een groter publiek en afgestudeerden. maar ook daar ligt de focus weer erg op Stanford zelf: zo is er een applicatie die toegang geeft tot een doorzoekbare kaart van de Stanford-campus (hiernaast), een applicatie waarmee je de scores van de sportteams van Stanford kunt volgen en toegang tot persoonsgegevens in de StanfordWho. Kortom: de kans is klein dat dit project de ultieme applicatie waar iedereen op zit te wachten gaat opleveren, maar de studenten zijn in ieder geval lekker bezig. Zodra de applicaties uit de betatest zijn komen ze in de App Store beschikbaar.

Apple’s iPhone Developers University Program heeft eigenlijk geen direct verband met de activiteiten in Stanford, maar kan het ontwikkelen van iPhone-applicaties door studenten wel een stuk makkelijker maken. Met het programma kunnen maximaal 200 studenten op kosten van Apple samenwerken aan een applicatie. Ze krijgen de iPhone SDK en andere hulpmiddelen tot hun beschikking en kunnen hun applicatie via de App Store beschikbaar stellen, zonder de gebruikelijke 99 dollar voor het iPhone Developer Program te betalen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 september 2008, 10:28
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.