SOS op Reis Tags: medische gegevens snel scannen met je iPhone

SOS op Reis heeft speciale tags met QR-codes uitgebracht, die je met je iPhone scant om medische gegevens van iemand te ontdekken.

sos international info tagHet Nederlandse SOS op Reis verkoopt een speciaal label met QR-code, die je met lijm, een clip of klittenband aan bijvoorbeeld je sporthelm, schoenen of kleding kunt bevestigen. Door deze code te scannen krijgt iemand meteen toegang tot alle medische gegevens die jij met de dienst hebt gedeeld. Hierdoor weet een hulpverlener meteen wie jouw huisarts is, of je allergisch bent voor bepaalde middelen en waar je bent verzekerd. Deze informatie kan van pas komen als iemand je bij een ongeval buiten bewustzijn aantreft. De QR-code kun je met iedere scanner-app op je iPhone uitlezen.

Ze verwijzen naar een link op sosopreis.nl, waar jij je informatie hebt ingevuld. Deze informatie kun je aanpassen door de code te scannen en je unieke wachtwoord in te vullen.

SOS op Reis

Voor de minder extreme situaties heeft SOS op Reis ook de Return-tag, die je bijvoorbeeld op belangrijke pasjes kunt plakken. Door deze te scannen met een iPhone kom je erachter waar de bezitter van de tag woont, zodat je hem makkelijk terug kunt sturen.

SOS op Reis heeft eerder al een speciale iPhone-applicatie uitgebracht, waarin de contactinformatie van verzekeraars, ziekenhuizen en andere instanties zijn verzameld zodat je makkelijk contact kunt opnemen met deze partijen in het buitenland. Deze app kan ook een geautomatiseerde melding met je gegevens naar een partij versturen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 mei 2013, 21:15
Categorie Accessoires
Onderwerp reizen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.