Apple-patent verandert iPhone-achterkant in touchscreen via geluid

Een nieuw Apple-patent beschrijft hoe geluiden opgepikt kunnen worden om aanraakgebaren op andere zijden van de iPhone op te pikken.

iPhone 5 achterkantJe iPhone heeft al een touchscreen, maar een nieuw Apple-patent beschrijft hoe je iPhone wellicht ook andere aanraaksystemen kan gebruiken om bediend te worden. Door het geluid van een tappende, krabbende of vegende vinger op te pikken, zou ieder oppervlak van je iPhone gebruikt kunnen worden om simpele aanraakgebaren door te geven. Je zou hierdoor op de achterkant van je iPhone kunnen tikken om een binnenkomend telefoontje af te wijzen.

Het geluidssysteem zou zelfs zo accuraat zijn, dat een swipe met twee vingers over de achterkant van de iPhone genoeg is om het volume aan te passen. Het patent is overigens niet alleen voor de iPhone bedoeld: Apple beschrijft hoe het systeem bijvoorbeeld ook gebruikt kan worden om de achterkant van laptops zoals de MacBook in een touchoppervlak te veranderen.

Het patent werd in 2009 door Apple aangevraagd en pas onlangs onthuld. We vermoeden deels dat Apple het idee sindsdien in de ijskast heeft gegooid. Inmiddels is het immers net zo makkelijk om een capacitieve touchpad achterop een iPhone te bevestigen, als je daar een tweede aanraakoppervlak wil hebben. De Vita, Sony’s nieuwste mobiele spelcomputer, doet zoiets al.

Via Appleinsider.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 mei 2013, 18:10
Categorie iDevices
Onderwerp patenten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.