Sn0wbreeze 2.1: jailbreak voor alle iDevices via Windows (jailbreak)

De ontwikkelaar ih8sn0w heeft versie 2.1 van zijn jailbreaktool Sn0wbreeze uitgebracht waarmee iOS 3.2.2 en iOS 4.1 op alle iDevices te jailbreaken zouden moeten zijn op Windows. Met de jailbreaktool kun je op basis van de door Apple gedistribueerde firmware een zogenaamde custom firmware maken, waarbij de jailbreak reeds ingebakken is.

Sn0wbreeze 2.1De ontwikkelaar ih8sn0w heeft versie 2.1 van zijn jailbreaktool Sn0wbreeze uitgebracht waarmee iOS 3.2.2 en iOS 4.1 op alle iDevices te jailbreaken zouden moeten zijn op Windows. De werking van Sn0wbreeze is vergelijkbaar met die van PwnageTool 4.1 op Mac OS X. Met deze jailbreaktools kun je op basis van de door Apple gedistribueerde firmware een zogenaamde custom firmware maken, waarbij de jailbreak reeds ingebakken is.

Compatibiliteit en werking van Sn0wbreeze

Meer specifiek worden de volgende toestellen ondersteund door Sn0wbreeze 2.1: de iPad (WiFi & 3G), iPhone 3G, iPhone 3GS (zowel de oude bootrom als de nieuwe bootrom), iPhone 4, 2e generatie iPod touch (MB & MC), 3e en 4e generatie iPod touch en de 2e generatie Apple TV. Het jailbreaken met behulp van sn0wbreeze 2.1 is met name interessant voor gebruikers van Windows die afhankelijk zijn van een softwarematige unlock van hun iPhone. Als je een custom firmware samen hebt gesteld met behulp van sn0wbreeze, zou je baseband (ook wel modemfirmware) geen update moeten ontvangen wanneer het toestel vervolgens met behulp van deze custom firmware in iTunes wordt hersteld. Aangezien de jailbreaktool is bedoeld om met behoud van je baseband (en met eventuele andere wijzigingen in de firmware) te updaten naar iOS 3.2.2 en 4.1, maakt het niet uit welke firmwareversie je momenteel op je toestel hebt staan.

Alternatieven voor het gebruik van Sn0wbreeze

Als alternatief kunnen deze gebruikers die afhankelijk zijn van een (softwarematige) unlock ook gebruik maken van een met PwnageTool (op Mac OS X) gecreëerde custom firmware, door hun toestel op Windows met redsn0w 0.9.6b2 in de DFU-modus te zetten. Herstellen in iTunes met een custom firmware kun je doen door de shift- of Apple-toets ingedrukt te houden terwijl je op Herstellen of Restore klikt, waarna je de custom firmware kunt selecteren. Als je vergeet deze toets ingedrukt te houden zal je toestel updaten naar de laatste officiële iOS-versie en raak je voorlopig de mogelijk om te unlocken kwijt. Als je niet afhankelijk bent van een (softwarematige) unlock kun je iOS 3.2.2 en 4.1 ook jailbreaken met limera1n of greenpois0n (beiden al dan niet voorlopig met uitzondering van de 2e generatie Apple TV), zonder dat je daarvoor je toestel via iTunes hoeft te herstellen.

Je kunt sn0wbreeze 2.1 downloaden of ih8sn0w.com bekijken voor meer informatie. Voor hulp kun je terecht op ons daarvoor bedoelde forum.
De jailbreaks van ih8sn0w zijn binnen de scene enigszins omstreden, omdat het achter de schermen om een aangepaste versie van en grafische interface voor planetbeing’s xpwn gaat. Daarnaast volgen er na de eerste release van de jailbreaktool vaak nog updates die problemen verhelpen, dus is het aan te raden om daarvoor @ih8sn0w te volgen op Twitter.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 november 2010, 16:27
Categorie Jailbreak
Onderwerpen ih8sn0w, jailbreak, sn0wbreeze

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.