Wordt het nieuwe Gorillaz-album opgenomen met een iPad?

Gorillaz-voorman Damon Albarn zegt het nieuwe album van Gorillaz op te nemen met een iPad. Dit vierde album zou voor de kerst uitgebracht moeten worden.

GorillazHet was al langer duidelijk dat iOS-apparaten handig kunnen zijn om muziek mee te maken, zo liet een bandje uit New York een poosje geleden al zien. Leuk voor mensen die incidenteel muziek maken, maar voor de professionals toch te min. Toch? Gorillaz-voorman Damon Albarn is het daar niet mee eens. Hij wil het nieuwe album, het tweede van dit jaar, opnemen met behulp van een iPad.

Op het vorige album van de Britse band, Plastic Beach, moest beduidend langer gewacht worden: toen deed de band er vijf jaar over. Het nieuwe album zal veel minder lang op zich laten wachten, zo vertelt de zanger aan NME. De voorman van Gorillaz werkt gedurende de huidige tour, die maandag Amsterdam aandoet, aan een nieuw album. Dit album zou nog voor de kerst uitgebracht moeten worden. Dat zou dan een erg snelle productie moeten worden, want over amper veertig dagen staat kerst alweer voor de deur. Het is mogelijk dat de release alleen via digitale kanalen als iTunes zal gebeuren, want of het haalbaar is om de albums binnen een dergelijk korte tijd in de winkel te krijgen is twijfelachtig. Albarn zegt verliefd te zijn op zijn iPad vanaf het eerste moment dat ‘ie hem kreeg. Hij hoopt de eerste te zijn die een plaat maakt met zijn iPad en belooft dan ook dat het een volledig ander soort album wordt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 november 2010, 13:02
Categorie Apps
Onderwerp gorillaz

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.