Sekai Camera brengt de werkelijkheid in kaart

Een nieuwe applicatie met de naam Sekai Camera is bedoeld om je omgeving te geotaggen. Door het oog van de camera kun je allerlei zaken geotaggen en informatie opvragen.

sekai cameraEen nieuwe applicatie met de naam Sekai Camera is in ontwikkeling. Daarmee krijgt social tagging op de iPhone een nieuwe dimensie, zo denken de makers. Sekai Camera (‘sekai’ is het Japanse woord voor ‘wereld’) wordt gemaakt door Tonchidot en is bedoeld om onderweg allerlei informatie op te vragen. Wanneer je je afvraagt wat er in je omgeving zoal te doen is kun je natuurlijk WikiMe erbij pakken, maar Sekai Camera levert straks informatie op een heel ander niveau.

Stel, je loopt door een winkelcentrum en je krijgt trek. Sekai Camera laat dan aan de hand van tags zien welke eetgelegenheden in de buurt zijn. De applicatie toont ook informatie over producten die eerder getagged zijn, bijvoorbeeld hoeveel calorieën erin zitten.

Je kunt met Sekai Camera allerlei locaties geotaggen met informatie die bijvoorbeeld voor reizigers interessant is. Via de camera volgt de applicatie waar je naar kijkt. Zie je volgende keer een zombie met een iPhone door de supermarkt voorbijgaan, die alles lijkt te filmen, dan is het waarschijnlijk een Sekai Camera-gebruiker. Je kunt ook gesproken commentaar inspreken. Een demofilmpje laat zien hoe het er in werkelijkheid uitziet.

Via: Washington Post

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 september 2008, 17:30
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.