Scheetapplicatie iFart Mobile levert $10.000 per dag op

iFart Mobile wordt de afgelopen dagen meer dan 10.000 keer per dag gedownload, wat de ontwikkelaar flink wat inkomsten oplevert. iFart Mobile staat nu zelfs bovenaan als de bestverkochte iPhone-applicatie.

iFart MobileEr zijn inmiddels meer dan 50 scheetapplicaties in de App Store. De ontwikkelaars vinden het blijkbaar prachtig, maar zitten de gebruikers op deze onderbroekenlol te wachten Blijkbaar wel, zo blijkt uit de ervaringen van InfoMedia, ontwikkelaar van iFart Mobile. Sinds de applicatie in de App Store kwam stond het hoog in de ranglijsten. Gisteren bereikte het de nummer 1-positie met meer dan 13.000 downloads, terwijl er nota bene €0,79 voor de applicatie betaald moet worden.

Alleen op die ene dag verdiende InfoMedia zo’n $9.200 met de applicatie. Waarschijnlijk zal de gekte snel voorbij zijn; er komt een moment dat alle iPhone-bezitters met slechte smaak humor de applicatie gekocht hebben. Maar de kosten heeft InfoMedia er inmiddels wel uit.

Je kunt erover twisten of het een goede of een slechte zaak is dat InfoMedia deze cijfers bekendmaakt. Voor liefhebbers van het genre is het een goede zaak, want het betekent dat andere ontwikkelaars een graantje van de scheetgekte willen meepikken, wat hopelijk weer tot nieuwe en innovatieve variaties op het thema gaat leiden. De serieuze gebruiker kijkt het met lede ogen aan: nog meer rotzooi in de App Store… Opvallend is dat iFart Mobile niet de applicatie is, waar de hele controverse om is begonnen: dat was Pull My Finger. Misschien dat iFart Mobile zo populair is geworden vanwege de Security Fart: een bonusfunctie waarbij je scheten kunt laten klinken wanneer je iPhone gestolen is.

Via: Venture Beat

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 december 2008, 12:25
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.