Macworld op je iPhone: iMacworld

Uitgever IDG brengt iMacworld uit, een applicatie waarmee je exposanten en producten op Macworld 2009 kunt opzoeken. De informatie is offline beschikbaar.

imacworldNog maar een paar dagen, dan gaat in San Francisco Macworld van start. Met de applicatie iMacworld heb je alle informatie over standhouders, productnaam en andere nuttige informatie op zak. iMacworld is de eerste iPhone-applicatie van uitgever IDG, met een bijzondere eigenschap: IDG kan berichten en updates automatisch pushen wanneer er een netwerkverbinding is. IDG is zelfs van plan om een update met kaarten en evenementenkalender naar de gebruikers te pushen vlak voordat de beurs begint. Klinkt alsof IDG een magisch update-mechanisme heeft ontdekt, maar waarschijnlijk bedoelen ze dat je via het ingebouwde Messages-systeem te zien krijgt dat er een nieuwe update beschikbaar is in de App Store.

Onderin de applicatie bevindt zich een knop Messages, waarmee IDG tekstberichten naar de gebruikers kan sturen. Op die manier zal waarschijnlijk ook de update bekend worden gemaakt. Op dit moment kun je de applicatie al gebruiken om te plannen naar welke bedrijven je wilt gaan. Je kunt bladeren aan de hand van naam product (bijv. 1Password), standhouder (bijv. Ambrosia) en categorie (Hardware, Marketing en Software). Nieuwe informatie is online op te halen en wordt daarna offline bewaard, zodat je geen internetverbinding nodig hebt.

Wel jammer is de nogal grote reclamebanner van Ecamm onderin het scherm, met een knop Details, waardoor je op het verkeerde been wordt gezet en denkt dat het om detailinformatie van de exposant gaat. Het is te hopen dat IDG het Messages-systeem beperkt houdt tot mededelingen die echt iets met de beurs te maken hebben en niet misbruiken voor een constante stroom reclameboodschappen.

Installeren: iMacworld (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 december 2008, 12:17
Categorie Round-up

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.