Schatting: al 200.000 iPads verkocht, 700 gereserveerd per winkel

Er zijn volgens een blogger 10.000 iPads per dag verkocht. Daarnaast zijn er nog eens 700 iPads gereserveerd per Apple Store.

ipad doosOveral op internet zijn inmiddels schattingen te vinden van het aantal iPads dat is verkocht. Volgens informatie van de Wall Street Journal gingen er de afgelopen week honderdduizenden iPads over de toonbank en kan Apple rekenen op een sterk eerste verkoopkwartaal. Misschien zullen er in het kwartaal wel meer iPads worden verkocht dan de 1.2 miljoen exemplaren van de originele iPhone. AAPL Sanity Board voorspelde eerder dat Apple half april al 1 miljoen iPads zou hebben verkocht.

Een blogger uit Venezuela heeft weer heel andere cijfers: hij komt uit op 10.000 iPads per dag. Daniel Tello heeft aan vrijwilligers gevraagd of ze de gegevens van hun iPad-bestelling willen doorgeven. Op basis van het bestelnummer kon Daniel achterhalen dat er sinds 12 maart gemiddeld zo’n 10.000 iPads per dag zijn verkocht. Hierdoor komt hij uit op het totale aantal van 200.000 iPads.

ipad schatting

Het is pas sinds een week mogelijk om een iPad te bestellen. Als de verkoop op dezelfde voet blijft doorgaan zal Apple rond de lancering op 3 april zo’n 350.000 exemplaren hebben verkocht. In Daniel’s onderzoek zijn niet de reserveringen meegenomen, die mensen bij de Apple Stores hebben gedaan.

Maar die reserveringen zijn wel degelijk van belang, want uit gelekte informatie van Apple zou blijken, dat er per winkel gemiddeld 700 reserveringen zijn gedaan. Bij Apple’s belangrijkste winkel op 5th Avenue in New York zouden het zelfs 1.600 iPads zijn. De helft daarvan zijn voor de 32GB iPad, 30 procent voor het 64GB-model en slechts 20 procent voor de 16GB iPad. Uit eerdere schattingen bleek dat de keuze voor de verschillende iPads juist heel evenredig was verdeeld (32% en 33% voor alledrie modellen).

Apple heeft ongeveer 278 winkels, waarvan het grootste deel in de VS is gevestigd. Gaan we uit van een conservatieve schatting van 200 iPad-verkopende Apple Stores, dan komt dat uit op 140.000 iPads, die nog eens extra zijn verkocht, bovenop de 200.000 iPads uit de schatting van Daniel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 maart 2010, 14:44
Categorie Providers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.