Het root-wachtwoord van de iPhone wijzigen

Vanaf firmware 1.1.3 werkt de passwd-tool van openBSD 2.1 om je wachtwoord te wijzigen niet meer naar behoren en deze kan ervoor zorgen dat het springboard constant blijft crashen. Het is echter zeer verstandig om je root password te wijzigen. De mini-handleiding legt uit hoe.
Richard IJzermans - · Laatst bijgewerkt:

Password, rootwachtwoord wijzigenVanaf firmware 1.1.3 werkt het ‘passwd’-tool van openBSD 2.1 om je wachtwoord te wijzigen niet meer naar behoren. De tool veroorzaakt bij veel gebruikers een constante crash van het SpringBoard. Toch is het zeer verstandig om het root-password te wijzigen; het is namelijk vrij eenvoudig om een gehackte iPhone te vinden op een Wi-Fi-netwerk, waardoor ‘kwaadwilligen’ eenvoudig met het standaard wachtwoord toegang tot je iPhone kunnen krijgen.
Het root-password van je iPhone is op 3 manieren aan te passen, kies de methode die het beste bij jouw iPhone-ervaring past.

Methode 1

Alleen geschikt voor gebruikers met veel commandline-ervaring en kan alleen worden uitgevoerd op een Mac of een PC waarop Perl is geïnstalleerd. Start Terminal (Mac) of de command prompt (Windows) en geef het commando:

[code language=”perl”]
perl -e ‘print crypt(“password”, “ZZ”).”\n”‘
[/code]

Vervang ‘password‘ door het wachtwoord dat je wilt gaan gebruiken, maximaal 8 karakters. Na het uitvoeren verschijnt het ingegeven nieuwe wachtwoord gecodeerd op het scherm. Dit gecodeerde wachtwoord moet worden geplaatst in de /etc/master.passwd file. Open deze file en zoek naar de regel:

[code language=”bash”]
root:******:0:0::0:0:System Administrator:/var/root:/bin/sh
[/code]

Vervang het oude gecodeerde wachtwoord (staat tussen root: en :0, hier gemarkeerd als ******) door het nieuwe gecodeerde wachtwoord. Sla de wijzigingen op en je wachtwoord is gewijzigd.

In de passwd file staat overigens ook de gebruiker ‘mobile’ en eventueel kan je hiervan ook het wachtwoord wijzigen.

Let op! wanneer je in de ‘master.passwd’ een fout maakt, kun je de root-toegang verliezen!

Methode 2

Geschikt voor gebruikers met commandline-ervaring

Download en unzip Passwd113, upload het naar /usr/bin/ en geef deze execute rechten (0755). Hierna kan je met het ‘passwd113’ veilig het wachtwoord wijzigen.

Samengevat:

[code language=”bash”]
cd /usr/bin
chmod 755 passwd113
passwd113
Enter new password:

[/code]

Verwijder of rename de originele “passwd” om problemen in de toekomst te voorkomen!

Methode 3

Geschikt voor de beginnende gebruikers.

Via de repository van ifoonbblog.nl kan je doormiddel van de Installer het passwd113 tool automatisch installeren op je iPhone. Hierna hoeft alleen nog maar het wachtwoord te worden gewijzigd via een SSH-verbinding

[code language=”bash”]
passwd113
Enter new password:

[/code]

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.