Steve Jobs iPhone 4S

Apple weigert app met Steve Jobs quotes

Apple heeft een iOS-app geweigerd met dagelijkse citaten van Steve Jobs.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Steve Jobs iPhone 4SSteve Jobs is een inspirator voor velen. Zijn visie op het dagelijks leven kom je tegen in het bedrijfsleven of wordt in allerlei verschillende studies aangehaald. Maar als Apple het voor het zeggen had, dan zou niet iedereen de citaten van de in oktober 2011 overleden mede-oprichter gebruiken. Zo weigerde Apple afgelopen weekend een app met dagelijkse citaten van Steve Jobs, omdat het bedrijf naar eigen zeggen ‘geen apps met Steve Jobs-thema accepteert’.

John Gill, die als ontwikkelaar bij Amazon werkt, maakte de app – Quoth Steve – samen met zijn broer. De beide broers bedachten eerst een webapplicatie die op de 59e verjaardag van Steve Jobs werd gelanceerd. Maar ze wilden het makkelijker maken en kozen voor iets wat mensen al kennen van Bijbel-applicaties: elke dag een citaat van Jobs in een app met een eenvoudig maar krachtig ontwerp. Gebruiker kunnen het citaat delen en er meer informatie over opvragen. Apple weigerde de app resoluut en adviseerde de broers om citaten van andere publieke figuren te gebruiken.

Dat zien de broers niet zitten. “Dat is niet iets wat ik in mijn broekzak wil hebben”, verklaart John Gill tegenover Re/code: “Wij willen zijn boodschap verspreiden zodat andere mensen zijn wijsheid kunnen ervaren.”

Quoth Steve Jobs Quoth Steve Jobs

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 augustus 2014, 2:21
Categorie Achtergrond
Onderwerp steve jobs

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.