Mini-review: Mobile Google Docs op de iPhone

Google kondigde aan dat Google Docs nu ook geschikt is voor mobiele telefoons, waaronder de iPhone. De mogelijkheden zijn echter beperkt: je kunt geen documenten aanmaken of bewerken.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Na berichten dat Google Docs nu ook in een verbeterde mobiele versie beschikbaar is, wilden we dat zelf wel even uitproberen. Met Google Docs kun je tekstbestanden en spreadsheets beheren: je kunt op een Word-document klikken om het te openen en krijgt dan het complete document inclusief opmaakt te zien. Maar je kunt niets toevoegen, bewerken of andere wijzigingen aanbrengen. Wel kun je bestanden doorzoeken en voorzien van een stermarkering.

Google Docs op de Apple iPhoneAls je in de mobiele versie van Safari naar http://docs.google.com/m gaat en inlogt met je Google-account, zie je een lijst van documenten die je eerder hebt aangemaakt. Heb je nog geen bestanden, dan kun je verder niets meer doen. Bovenin het scherm is een zoekvak te zien, waarmee je niet alleen titels maar ook de inhoud van bestanden kunt doorzoeken. Onderin het scherm kun je naar Folders gaan (indien aanwezig) en kijken welke documenten zich zoal in je prullenbak bevinden. Je kunt echter vanaf de iPhone geen documenten in de prullenbak gooien.

Open je een document, dan verschijnt deze in volledige opmaak, maar zonder verdere opties. Onderaan het scherm is alleen de mogelijkheid om uit te loggen. Er zijn geen opties om te bewerken of om een sterwaardering toe te voegen. Daarvoor moet je weer teruggaan naar het hoofdscherm, waar je een lijst van alle aanwezige documenten ziet. Staat er een linkje in een document, dan kun je daarop klikken. Je wordt daarbij uit Google Docs gegooid, want de link opent in hetzelfde tabblad.

Conclusie: De mobiele versie van Google Docs is eigenlijk niet meer dan een documentviewer. Je kunt niet bewerken en zelfs geen eenvoudige andere aanpassingen doen, zoals verwijderen of in mappen organiseren. Vooralsnog een tegenvaller. Wie meer wil, kan eens kijken naar iPhone Webdocs.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 4:46
Categorieën Apple, Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.