Google vernieuwt mobiele startpagina met webapps

Google heeft de mobiele startpagina aangepast, waarbij je nu ook je eigen widgets kunt plaatsen, zoals op iGoogle. Alleen Gmail heeft een speciale variant voor de iPhone gekregen, de rest is 'gewoon' mobiel.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Google MobileDe homepage van Google Mobile heeft een update gekregen, waarbij eigenlijk alleen Gmail een speciale iPhone-versie heeft gekregen. Voorheen was de mobiele versie van Gmail ontworpen voor WAP-browsers en telefoons met een klein scherm. Deze nieuwe versie houdt rekening met de iPhone. Verder heeft de Google Mobile-site meer mogelijkheden gekregen, vergelijkbaar met iGoogle.

Dat houdt in dat je met behulp van widgets je eigen pagina kunt samenstellen en daarop ook weersverwachting, aandelenkoersen, nieuws, een agenda en andere interessante widgets kunt samenvoegen. Google Docs heeft ook een update gekregen voor mobiele browsers; daar zal zometeen een mini-review van verschijnen.

Google heeft dus in feite een eigen iPhone Webapps-pagina gekregen. Dat heeft sommige bloggers, zoals Nicholas Carr, al op het idee gebracht dat de volgende fase in ultraportable technologie bestaat uit een combinatie van Google en Apple. Apple zorgt voor de hardware en de gebruikersinterface, terwijl Google de diensten levert. In Carr’s artikel Google, Apple and the future of personal computing lees je er meer over.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 maart 2012, 14:10
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.