Redpark brengt seriële kabels voor iPad en iPhone uit

Redpark heeft een aantal seriële kabels voor de iPad en andere iOS-apparaten uitgebracht. Daarmee kun je bijvoorbeeld een telescoop, wetenschappelijke apparatuur of domotica aansluiten.

Redpark kabelRedpark heeft een aantal seriële kabels voor de iPad en andere iOS-apparaten uitgebracht. Het bijzondere daaraan is dat het kabels met officiële ‘Made for iPod’-goedkeuring zijn. Apple gebruikt in de kabels waarmee je bijvoorbeeld je iOS-apparaten op de tv kunt aansluiten speciale DRM-chips, waardoor het voor fabrikanten bijna onmogelijk is om goed functionerende kabels uit te brengen. Bij de seriële kabels was er voorheen een noodzaak om een jailbreak uit te voeren, zodat je de beperkingen van Apple kon omzeilen. Deze nieuwe kabels werken meteen uit de verpakking.

Maar waarvoor zou je een seriële kabel nodig hebben? Bijvoorbeeld voor de aansluiting op je domoticasysteem (huisautomatisering), verkoopsystemen en wetenschappelijke of industriële apparatuur. De iPad kan daarvoor een handig aflees- en invoerscherm zijn.

skysafari ipadHelaas moeten ontwikkelaars wel nauw met Redpark samenwerken om te zorgen dat de applicatie werkt met deze kabels. De eerste kabel die op de markt komt is de Southern Stars SkyWire, waarmee je je iPad kunt aansluiten op een telescoop. Via de app SkySafari krijg je de sterren in beeld. SkySafari werkt echter ook via Wi-Fi samen met computeraangestuurde telescopen.

Meer info: persbericht Redpark

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 december 2010, 23:13
Categorie Accessoires

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.