PXL en installer.app worden vervangen door AppTapp Installer

Ruzie tussen de makers van installer.app en PXL heeft ertoe geleid dat beide package management-systemen verdwijnen. AppTapp Installer wordt de nieuwe open source oplossing.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

installer appEr was de afgelopen 24 uur nogal wat commotie rond installer.app en PXL. PXL is een open source package manager voor de iPhone, geschikt voor iBrickr (Windows) en Breezy (Mac), die je ook in combinatie van installer.app kunt gebruiken. De ontwikkelaar van installer.app (gratis, maar geen open source) was daar niet blij mee en besloot PXL buiten te sluiten.


iPhone-ontwikkelaars reageerden geïrriteerd: de makers van NES.app trokken zich terug en PXL-ontwikkelaar drudge mocht zijn beklag doen bij TUAW, waarin hij duidelijk maakte dat de huidige situatie niet gebaat is bij gesloten toepassingen zoals installer.app. Toch gaat het drudge niet zozeer om het feit dat de code niet vrij beschikbaar is, maar dat de ontwikkelaar van installer.app een centraaal beheersysteem in handen heeft en dus de zeggenschap heeft welke packages worden meegeleverd.

Maar gelukkig werd het probleem al binnen een paar uur opgelost. NullRiver (en ontwikkelaar lg) gaan samenwerken aan een gestroomlijnde, opener package installatie-systeem voor de iPhone. De nieuwe oplossing zal gebaseerd zijn op de huidige AppTapp Installer, met verbeteringen van de PXL-ontwikkelaars en Nullriver. Beide bestaande package management-oplossingen worden vervangen en documentatie voor het nieuwe open source AppTapp-raamwerk komt online beschikbaar op AppTapp.com.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
3 oktober 2019 om 12:13
Onderwerp
Categorie
Apps
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.