Palm en Motorola meest getroffen door prijsverlaging iPhone

Volgens een financieel analist heeft de prijsverlaging voor de iPhone vooral gevolgen voor Palm en Motorola. Maar beiden hebben met de RAZR2 en Centro een goedkoper alternatief achter de hand.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Palm Centro en Treo 680Volgens financieel onderzoeker Lawrence Harris heeft de prijsverlaging van de iPhone vooral negatieve gevolgen voor Palm en Motorola. De iPhone zou een deel van de Treo-verkopen kunnen opslokken en de nieuwe RAZR2 kunnen bedreigen. Palm heeft het antwoord al klaarliggen: de $99 kostende Palm Centro, die op 12 september wordt gelanceerd.

De Centro heeft niet de looks van de iPhone: hierboven zie je links de Palm Centro en rechts een ‘normale’ Treo 680. Toch zou Palm wel kunnen profiteren van de lagere prijs: net zoals we eerder over SanDisk schreven, kunnen mensen die op zoek zijn naar een andere telefoon en $399 nog steeds teveel vinden, uitwijken naar een telefoon van Palm, die ook muziek kan afspelen en kan internetten.

Motorola kan minder profiteren van het prijsverschil: de Motorola RAZR2 gaat rond de $300 kosten. Bij dat kleine prijsverschil zullen veel mensen nog even doorsparen voor een ‘echte’ iPhone.

Toch is het jammer dat Lawrence Harris niet naar de impact op andere merken zoals Nokia, LG en Samsung heeft gekeken. Maar als financieel expert is hij waarschijnlijk alleen geïnteresseerd in bedrijven die hun thuisbasis – en hun belangrijkste aandelenmarkten – in de VS hebben.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 januari 2013, 17:09
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.