Pwnage Tool beschikbaar – voorlopig alleen Mac OS X

Het Dev Team heeft Pwnage 1.0 beschikbaar gesteld voor Mac OS X. Waarschijnijk volgt binnen 24 uur ook een versie voor Windows.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Pwnage 1.0 voor Mac OS X uitgebrachtHet is zover! Na vertraging en een 1 april-grap die de indruk moest wekken dat Pwnage was verkocht aan een onbekende derde partij, heeft het Dev Team nu toch echt Pwnage 1.0 uitgebracht. Met Pwnage kun je elke gewenste iPhone-firmware installeren. Op dit moment is Pnwnage 1.0 alleen voor Mac OS X beschikbaar. De Windows-versie komt op korte termijn, waarschijnlijk al binnen 24 uur als het aan hacker ‘cmw’ ligt.

Pwnage kan door manipulatie van de iPhone-bootloader ongesigneerde code uitvoeren. Daarmee wordt het mogelijk om nieuwe firmwareversies te installeren op apparaten die unlocked en gejailbreakt zijn.

Het Dev Team heeft hard eraan gewerkt (met name Wizdaz wordt in de aankondiging genoemd) om Pwnage zo snel mogelijk uit te brengen. Vier weken geleden was nog het plan om alleen een Mac-tool uit te brengen. Die beslissing werd gedaan omdat er geen betrouwbare Windows-tools voor het Mac-bestandssysteem zijn. Het overzetten van bestaande tools zou teveel tijd kosten. Vandaar dat de Mac-versie van Pwnage nu ook als eerste beschikbaar komt.

Voor de Windows-gebruikers bood hacker ‘cmw’ zijn diensten aan: hij beloofde een tool te ontwikkelen die dezelfde functionaliteit en gebruikersinterface biedt als de Mac-tool. In minder dan een week lukte het cmw, die nu bezig is de laatste testfase uit te voeren. Binnen 24 uur kunnen we waarschijnlijk ook de Windows-versie van Pwnage verwachten.

Downloaden: Pwnage voor Mac 1.0
Downloaden: Pwnage voor Windows 1.0 (binnenkort beschikbaar)
Handleiding voor Mac OS X: ModMyiFone
Aankondiging: pwnage_announcement

Gizmodo probeerde het al uit en meldt dat het werkt. Engadget maakt er ook melding van, maar heeft het zelf nog niet uitgeprobeerd.

Praten over je eigen ervaringen en lezen over die van anderen kan op het iPhoneclub-forum.

Met dank aan Fons, Fstutter, Satclo en Graphsic!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 oktober 2009, 0:50
Categorie Jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.