iFund heeft moeite om goede iPhone-startups te vinden

Vorige maand werd het $100 miljoen grote iFund aangekondigd, een investeringsfonds voor veelbelovende iPhone-gerelateerde startups. Maar de twee bedrijven die nu geld hebben ontvangen, doen nauwelijks iets met de iPhone.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Whrrl, iPhone start-up?Vorige maand maakte Apple niet alleen de iPhone SDK bekend, maar werd ook een investeringsfonds van $100 miljoen in het leven geroepen om iPhone-gerelateerde startups op weg te helpen. Tot nu toe loopt het echter niet zoals verwacht, schrijft The Wall Street Journal. De startups die tot nu toe geld van durfkapitalist Kleiner Perkins Caufield & Byers ontvingen, hebben weinig met de iPhone te maken.

Zo is er Pelago, een in Seattle gevestigde startup die bezig is de dienst Whrrl te ontwikkelen. Daarmee kunnen mensen met hulp van hun sociale netwerk locaties en evenementen vinden.
Je kunt daarbij je mobiele telefoon gebruiken, maar een directe link met de iPhone is er niet. Whrrl wordt namelijk geschikt voor allerlei mobiele telefoons en de iPhone is daar eentje van. Het iFund doneerde $5,8 miljoen in het bedrijf.

iControl, beveiliging voor woonhuizenBij iControl Networks stroomde $15,5 miljoen binnen. Dit bedrijf maakt ‘broadband-enabled’ beveiligingssystemen voor woonhuizen. Maar afgezien van de hippe ‘i’ in de naam is het verband met de iPhone ver te zoeken. Je kunt met iControl waarschuwingen ontvangen wanneer een deur wordt geopend en ook kun je de beelden van de beveiligingscamera via streaming video bekijken. Dit kun je doen via de browser van een pc, maar ook op een willekeurige telefoon met webbrowser. De iPhone heeft een webbrowser, maar dat is dan ook het enige. CEO Paul Dawes van iControl geeft toe: “We draaien op veel verschillende platformen”.

iControl heeft in ieder geval nog een afbeelding van de iPhone op de website staan. Bij Whrrl is geen enkele informatie over iPhone-functies te vinden. Het lijkt erop dat elke startup die z’n website geschikt wil maken voor de iPhone, ook in aanmerking komt.

Meer info: Wall Street Journal

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 november 2009, 23:32
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.