POP: papieren prototype van je iPad-app maken

POP - Prototyping on Paper voor iPhone, iPad en Nexus is een gratis manier om je appdesign en interface te testen. Gewoon door papier in te scannen.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

POP Prototyping gebruiken op iPadHet kon al geruime tijd op de iPhone, maar nu is het ook mogelijk op de iPad. Dankzij een update van POP – Prototyping on Paper kan je nu iPad-apps uittekenen op papier en die laten ‘werken’ op de iPad zelf. Je tekent eerst de pagina’s op een vel papier, maakt er dan een foto van en zet dan vakjes neer op de iPad om de knoppen te specificeren. Zo kan je zonder enige kosten een interface bedenken en presenteren aan een klant of een bekende.

Na de update naar versie 2.0 kan je niet iPhone en iPad-appconcepten maken, maar ook Google Nexus-apps simuleren. Voor de iPhone kreeg de applicatie een handige landschapsstand, waardoor je net iets nauwkeuriger vakjes om de getekende knoppen kan zetten. De applicatie kan je concepten nu ook opslaan op Dropbox en niet langer alleen binnen POP zelf. Daar word je concept nog wel steeds bewaard: vanuit de app kan je de link delen naar anderen en feedback krijgen op het concept. Ontvangers proberen je app dan in een webinterface.

POP Prototyping iPad inscannen

POP Prototyping actief maken

POP ondersteunt nu ook veegbewegingen om te bladeren, scrollbare pagina’s en de mogelijkheid om je project en knoppen te dupliceren. Ook kan je de zogeheten mockups sorteren op steekwoorden die je er zelf aan toekent én kan je vanuit de ene mockup naar de andere linken.

Aan het einde van 2012 schreven we al uitgebreid over de originele POP – Prototyping on Paper op iPhone.

Downloaden: POP – Prototyping on Paper (gratis, universeel, iOS 7.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 21:48
Onderwerp prototype

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.