Plex verhelpt groot aantal problemen na recente iOS 7-update

Plex v3.3.1 verhelpt een groot aantal problemen sinds de iOS 7-metamorfose.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

plexMediaspeler Plex kreeg afgelopen week nog een grote update (v3.3) waarin de app een nieuw ontwerp voor iOS 7 werd aangemeten, evenals een nieuwe audio- en videospeler plus veel andere verbeteringen. Al snel bleek dat deze update niet bepaald stabiel was. Gebruikers klaagden over crashes en functies die voorheen prima werkten bleken dat opeens niet meer. Een update met de nodige pleisters is inmiddels beschikbaar.

Volgens de ontwikkelaars achter de populaire mediaspeler is de vorige update “te gehaast” uitgebracht omdat men deze graag met de gebruikers wilde delen. De ontwikkelaars bieden dan ook hun excuses aan dat er zoveel fouten in de laatste update zijn geslopen en beloven beterschap: “Dat was een gigantische fout, die we niet opnieuw zullen maken”, zo valt in de App Store-omschrijving te lezen.

De lijst met bugfixes voor versie 3.3.1 liegt er dan ook niet om. We benoemen de belangrijkste. Zo zou AirPlay nu weer moeten werken als je je iOS-apparaat in slaap zet of tussen apps wisselt. Afspelen hervatten werkte niet meer, evenals het snel skippen tijdens het afspelen van een audio- of videobestand. Als de muteknop geactiveerd was, was er zelfs helemaal geen geluid meer te horen.

Afspelen in combinatie met oudere versies van de Plex Media Server bleek ook de nodige problemen op te leveren. Een veelgehoord kritiekpunt was verder, dat bijvoorbeeld de Plex-app op de Mac niet meer werd herkend en met de iOS-app ook niet meer bestuurd kon worden. In deze update is de betrouwbaarheid en detectie van de Remote-functie verbeterd.

Sommige video’s wilden helemaal niet meer afspelen totdat de app werd herstart. Ook dit probleem zou verholpen moeten zijn. Tot slot zijn er verschillende crashes verholpen en kleine onvolkomenheden in de gebruikersinterface van de app gladgestreken. De volledige lijst met bugfixes is na te lezen in de App Store-omschrijving.

Downloaden: Plex (€4,49, universeel, iOS 5.1.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juli 2014, 8:49

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.