Dropbox leest PDF met aantekeningen uit, werkt beter met iWork

De cloudservice Dropbox voor iPad en iPhone maakt het mogelijk nu PDF-bestanden met annotaties te openen en werkt beter met iWork.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Dropbox iPhone iPad update PDFDe officiële iPad- en iPhone-app van de veelgebruikte clouddienst Dropbox is een stukje handiger geworden. De applicatie herstelt de fout op de iPad dat sommige Microsoft Office en iWork-documenten niet geopend of niet goed weergegeven werden, en daarnaast kan Dropbox documenten als teksten, spreadsheets en presentaties nu ook direct openen in de Apple iWork-apps Pages, Numbers en Keynote. Ook is het nu mogelijk om PDF-documenten te openen met aantekeningen die erop zijn gemaakt. Voor de update werden de annotaties nog niet getoond.

De laatste toevoeging is een bijzonder welkome. Dropbox geeft je nog niet de mogelijkheid om zelf aantekeningen op de PDF-documenten te maken, maar als iemand anders zijn of haar aantekeningen heeft gezet bij een document en in Dropbox heeft opgeslagen, kan je die er nu wel op naslaan in de app. Het lijkt ons bijna dat de mogelijkheid om zelf aantekeningen te maken, de volgende stap is. Daarvoor kan je nu terecht bij handige apps als PDF Expert, Moxtra of het onlangs door ons besproken Nederlandse Easy Annotate.

Downloaden: Dropbox (gratis, universeel, iOS 7.0+)

Dropbox PDF-documenten aantekeningen

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juli 2014, 8:49

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.