Ping Mac

Ping voor Mac vraagt collega’s om hulp zonder te storen

Met Ping verstuur je doodsimpele notificaties naar collega's, zodat je om hulp vraagt zonder iemand bijvoorbeeld af te leiden.

Het is een dilemma dat iedereen wel eens op kantoor heeft gehad: je hebt de hulp nodig van een collega, maar deze persoon is op het moment veel te druk om aan te spreken. Je kunt ze vragen om later je kant op te komen, maar dan moet je alsnog die drukwerkende collega op de schouder tikken. De nieuwe Mac-app Ping heeft een subtielere manier bedacht. Met een druk op de knop stuur je een pushbericht naar één van de Macs op hetzelfde draadloze netwerk.

Ping Mac

Ping is een kleine, gratis Mac-app die je vanuit de App Store installeert. Heb je Ping eenmaal opgestart, dan zal de app zich in je menubalk verbergen. Door op de knop in de balk te drukken, krijg je een lijst te zien van alle andere Macs binnen hetzelfde draadloze netwerk te zien waar Ping op geïnstalleerd staat. Met een druk op de knop stuur je naar één van de betreffende collega’s een simpel pushbericht.

In het pushbericht van Ping is geen ruimte voor een boodschap of andere bijvullende informatie. Daarmee is een bericht verstuurd vanuit Ping net zo simpel als bijvoorbeeld een notificatie van chat-app Yo. Daarin zit juist de kracht van Ping: het zorgt ervoor dat je iemand niet kunt afleiden met informatie over je probleem. Je vertelt aan de ander dat je elkaar nodig hebt, zonder verdere afleiding.

Hoewel het idee achter Ping bij sommige grote bedrijven goed van pas kan komen, kun je tegelijk afvragen of je niet simpelweg kunt afspreken om elkaar op andere wijze aan te spreken. Een iMessage met “kan je me straks helpen?” kan ook naar Macs worden verstuurd en biedt ongeveer evenveel afleiding. Hoewel een Ping een stuk simpeler in opzet is, brengt de app wel het ‘gedoe’ van de installatie met zich mee.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 mei 2015, 19:07
Categorie Apps
Onderwerp ping

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.