Oval

Oval: veelzijdige, compacte sensor houdt alles in de gaten

De Oval is een kleine maar veelzijdige sensor, die bewegingen, temperatuur, licht, luchtvochtigheid en nog veel meer in de gaten houdt.

OvalJe kunt je huis volhangen met sensoren, die allemaal aan je iPhone vertellen wanneer er iets gebeurt. Een bewegingssensor geeft aan wanneer de deur opengaat, een lichtsensor vertelt wanneer het donker wordt en een thermometer geeft aan het koud begint te worden. Allemaal leuk en handig, maar je hebt dan wel voor iedere omstandigheid een specifieke sensor nodig. De nieuwe Oval is een stuk veelzijdiger: hierin vind je alle benodigde sensoren.

Je vindt in een Oval een bewegingssensor, accelerometer, lichtsensor, vochtsensor, nabijheidssensor en een thermometer. Al deze sensoren kunnen met een bijbehorende iPhone-app communiceren, zodat je op allemaal manieren je huis in de gaten houdt. Wil je weten wanneer de koelkast wordt geopend? Hang er een Oval aan en gebruik de bewegingssensor. Zien hoe warm het in je kantoor is? Dan gebruik je een Oval’s thermometer. Omdat de Oval een klein, rond apparaatje is, kun je zelf bepalen waar je hem voor op bevestigt en voor gebruikt.

De Oval kan ook aan bijvoorbeeld een halsband worden gehangen. Ben je het betreffende huisdier kwijt, dan kun je vanuit de app een notificatiegeluid afspelen. Daarnaast geeft de Oval aan hoe ver hij van de iPhone is verwijderd.

Let wel op. de Oval wordt op Indiegogo aangeboden, maar het betreft een flexibele crowdfundcampagne. Dat betekent: zelfs als de makers hun streefbedrag van 40.000 dollar niet inzamelen, wordt er geld afgeschreven. Dat kan prima aflopen, maar er is altijd het risico dat de maker met een ondermaats crowdfundbedrag zijn project niet afkrijgt.

Ben je bereid het risico te nemen, dan kun je voor 109 dollar een Oval bestellen. Ben je er vroeg bij, dan hoef je slechts 89 dollar. Dat is een instapbedrag: verdere Ovals kosten namelijk slechts 59 dollar. Je betaalt daarnaast 25 dollar aan verzendkosten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 augustus 2014, 13:59
Categorie Accessoires
Onderwerpen indiegogo, tracker

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.