Ontwikkelaars krijgen melding: iBooks voor iPhone beschikbaar

Ontwikkelaars die al iOS 4 op hun iPhone hebben geïnstalleerd, zagen vannacht een pop-up bij het openen van de App Store op hun iPhone. Volgens de pop-up stond de applicatie iBooks klaar om te downloaden. Toch blijkt het over-the-air downloaden niet te lukken en heeft nog niemand de app kunnen opstarten. Gebruikers krijgen een verwijzing […]

ibooksOntwikkelaars die al iOS 4 op hun iPhone hebben geïnstalleerd, zagen vannacht een pop-up bij het openen van de App Store op hun iPhone. Volgens de pop-up stond de applicatie iBooks klaar om te downloaden. Toch blijkt het over-the-air downloaden niet te lukken en heeft nog niemand de app kunnen opstarten. Gebruikers krijgen een verwijzing naar iTunes op de desktop te zien, waar ze alleen nog de gewone iPad-versie van iBooks aantreffen.

ibooksVermoedelijk is Apple bezig een universele app klaar te zetten en was de pop-up een foutje. Zoeken in de App Store heeft momenteel dus geen zin: iBooks voor iPhone staat toch niet erin. En als dat straks wel het geval is, kun je alleen als ontwikkelaar met iOS 4 de app installeren.

De iPhone-applicatie van iBooks werd afgelopen maandag tijdens de WWDC-keynote aangekondigd. In die nieuwe versie zit ook de mogelijkheid om pdf-bestanden te bekijken. De pdf-bestanden verschijnen in een aparte virtuele boekenkast binnen de applicatie. Er zijn verbeterde bookmarks aanwezig en je kunt notities toevoegen, die je ook kunt synchroniseren met andere apparaten waarop je de iBooks-applicatie hebt geïnstalleerd (zoals een iPad). De notities zien eruit als gele plakbriefjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 juni 2010, 11:34
Categorie Apps
Onderwerpen boeken, facebook, ibooks

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.