Ontwikkelaar verhoogt prijs iPhone-game uit protest naar 40 dollar

Ontwikkelaar Schiau Studios heeft de prijs van de game Alchemize verhoogd naar $39,99 uit protest tegen de vele 'reviewers' die klagen over de hoge prijs. Terwijl de iPhone veruit het goedkoopste gamesplatform is.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

alchemizeOntwikkelaar Schiau Studios heeft het wel gehad met mensen die blijven klagen dat $2,99 veel te duur is voor een iPhone-game. Gisteren verhoogden ze de prijs van hun game Alchemize naar $39,99 als protest tegen de klagers. Vandaag is de prijs weer omlaag gegaan naar het normale niveau van $2,99 (€2,39 in Europa) maar Schiau Studios heeft wel een statement gemaakt. Alle extra inkomsten zijn naar een goed doel gegaan. Het klagen over de prijzen van applicaties is eigenlijk wat onterecht, want prijzen liggen gemiddeld veel lager dan op de PSP en andere mobiele gamesplatformen. Het probleem in de App Store zijn echter de duizenden crapgames van $0,99 waardoor de betere games er al snel te duur uitzien.

Schiau Studios heeft de prijs van $39,99 niet zomaar gekozen: dit is een gangbare prijs als je een game in een doosje in de winkel koopt en meebetaalt aan de kosten van de distributeur, de winkel en de gamesuitgeverij. Kijk je naar prijzen van games die zowel op de iPhone als op de PSP Mini beschikbaar zijn, dan blijkt de iPhone vrijwel altijd het goedkoopst:

prijzen games

Dat die prijzen bij de PSP Mini zo hoog liggen komt door Sony en door de gamesuitgevers die bij het publiceren van een PSP-game betrokken zijn. Gratis games zijn niet toegestaan bij Sony, terwijl je bij de iPhone vaak een gratis Lite-versie kunt proberen.

Schiau Studios heeft een punt gemaakt, maar of die boodschap overkomt bij de klagende vrekken? Ze hebben in ieder geval mooi hun game Alchemize weer even in de belangstelling gekregen en de zieke Ionana Costea, die €80.000 nodig heeft voor een stamceltransplantatie, is dankzij de donaties weer een stapje dichter bij haar behandeling.

Alchemize is een game waarbij je

Via: IntoMobile

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 oktober 2009, 12:11
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.