PwnageTool beschikbaar voor iPhone OS 3.1.2 (jailbreak)

Het iPhone Dev Team heeft versie 3.14 van Pwnagetool uitgebracht die geschikt is voor iPhone OS 3.1.2 (7D11). PwnageTool is ervoor bedoeld om iPhones en iPods die al gejailbreakt zijn te updaten naar iPhone OS 3.1.2 (7D11) met behoud van je jailbreak en unlock.
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

pwnageHet iPhone Dev Team heeft versie 3.1.4 van Pwnagetool uitgebracht die geschikt is voor iPhone OS 3.1.2 (7D11). PwnageTool is ervoor bedoeld om iPhones en iPods die al gejailbreakt zijn te updaten naar iPhone OS 3.1.2 met behoud van je jailbreak en unlock. Deze versie van Pwnagetool is geschikt voor de iPhone 2G/3G/3GS en 1e en 2e generatie iPod touch in combinatie met een Mac.

Als je iPhone 2G/3G of iPod nog niet gejailbreakt is, zul je eerst redsn0w (tot en met iPhone OS 3.0.1) of blackra1n (voor iPhone OS 3.1 en 3.1.2) moeten gebruiken om te jailbreaken. Daarna kun je eventueel PwnageTool gebruiken om veilig te updaten naar iPhone OS 3.1.2.

Speciaal voor gebruikers van de iPhone 3GS op iPhone OS 3.1 en 3.1.2 bevat PwnageTool ook een implementatie van de “usb control“-exploit waar blackra1n en Greenpois0n ook gebruik van maken. Dit betekent dat je PwnageTool nu ook kunt gebruiken om een iPhone 3GS voor de eerste keer te jailbreaken. De verwachting is dat het lek waar deze exploit gebruikt van maakt in de volgende firmware gedicht zal worden. Het is daarom voor iPhone 3GS gebruikers sterk aan te raden, om voor die tijd hun SHSH-gegevens te hebben opgeslagen via Cydia of iReb (waar op korte termijn een 3.1.2 versie van verwacht wordt).

Heb je blackra1n gebruikt om te jailbreaken en heb je sindsdien problemen met mobilesubstrate, winterboard, diskaid of ifunbox, dan kun je deze problemen verhelpen door te herstellen naar een ipsw-bestand dat met de nieuwe PwnageTool gemaakt is.

Als je voor een unlock afhankelijk bent van ultrasn0w (iPhone 3G en 3GS), dan moet je je toestel alleen updaten met een .ipsw-bestand dat met PwnageTool is gemaakt. De officiële firmware van iPhone OS 3.1 en 3.1.2 bevat een nieuwe baseband die waarschijnlijk niet op de korte termijn geunlockt zal worden.

Deze versie van PwnageTool bevat geen operatorlogo’s en helpt je ook niet aan tethering als je operator dit niet ondersteunt. Wil je toch tethering blijven gebruiken, dan moet je gebruik (blijven) maken van iPhone OS 3.0.

Voor de mensen die geen Mac hebben brengt iH8sn0w binnenkort sn0wbreeze uit, een programma dat dezelfde functionaliteit belooft voor Windows. In tegenstelling tot eerdere berichten van MuscleNerd, wordt er in de nieuwe blog-posting van het iPhone Dev Team aangegeven dat er momenteel niet aan een officiële versie van PwnageTool voor Windows wordt gewerkt.

sn0wbreeze

Voor vragen en support kun je terecht in ons jailbreak-forum.

Meer informatie: iPhone Dev Team: Pwnage Pie
Downloaden: PwnageTool 3.1.4 Torrent
Web Mirrors:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 april 2013, 13:44
Categorie Jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.