Ontwikkelaar geeft applicaties gratis weg, maar vraagt geld voor broncode

Ontwikkelaar Axel Wolf (Tausendstern) heeft een origineel idee: hij geeft al zijn applicaties gratis weg, maar vraagt geld voor de broncode.

TausendsternOntwikkelaar Axel Wolf heeft een origineel idee: 9 applicaties die je gratis uit de App Store kunt downloaden. Gemiddeld eens per week brengt Wolf iets nieuws uit, dat varieert van een applicatie om de kunstmatige horizon van een vliegtuig te simuleren tot een chronometer, een puzzelgame of een voicerecorder. Het verschil met andere ontwikkelaars is dat Wolf niet de applicaties, maar de broncode verkoopt. Zo kun je van echte applicaties leren hoe je toegang tot de fotobibliotheek krijgt, hoe je een fileserver via Bonjour implementeert en mooie animaties maakt zonder OpenGL of QuickTime-filmpjes te hoeven gebruiken.

Artificial horizon 3dNa overmaking van €49,95 krijg je de broncode van alle negen applicaties, met een omvang van 18MB. Met het risico dat er straks honderd wereldklokken, voicerecorders of memorypuzzels in de App Store staan, krijg je als koper het recht om je eigen applicaties uit te brengen (gratis of betaald), zolang je de broncode maar niet publiek beschikbaar stelt of aan derden geeft. Van elke applicatie ontvang je een Xcode-project dat meteen gecompileerd kan worden inclusief alle afbeeldingen, geluiden en dergelijke. Lucratief idee? Waarschijnlijk zou Wolf meer verdienen als hij de applicaties gewoon los had verkocht… maar dat doet iedereen al.

Meer info: Tausendstern

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 november 2008, 9:49
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.