Ontwerper toont andere manier van multitasking op de iPad

Een concept van een ontwerper laat zien hoe multitasken op een iPad en iPad 2 ook mogelijk moet kunnen zijn. In zijn variant sleep je apps naar een groot scherm in het midden om ze daar naast elkaar te draaien.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Multitasken op de iPad conceptDruk twee keer snel op de homeknop en de multitask-bar komt in beeld. Scroll door de applicaties en druk op een icoontje om de gekoppelde applicatie weer in beeld te krijgen. Dat is hoe multitasking nu op de iPad en iPad 2 werkt. Als het aan ontwerper Marcos Antonio de Lima Filho ligt, kan het ook anders. Hij ontwierp een systeem waarin je programma’s naast elkaar kan draaien door ze in verschillende vensters te slepen. Je moet het zien om het te begrijpen.

De vingeroefening van De Lima Filho doet sterk denken aan het inmiddels door eigenaar HP aan de kant gezette mobiele besturingssysteem WebOS. Ook daarin klik je in een scherm met een applicatieoverzicht apps aan, die vervolgens in een groot venster middenin het scherm verschijnen. In het geval van de mockup van deze ontwerper, kun je uit een app gaan door op de homeknop te drukken en kun je daarna tussen de actieve vensters scrollen.

Heeft de iPad deze WebOS-achtige manier van multitasken nodig?

Via TNW

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2014, 1:29
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.