Online petitie smeekt Apple om 802.1x ondersteuning

Er is een online petitie gestart om te zorgen dat studenten de iPhone ook op de draadloze netwerken van universiteiten en colleges kunnen gebruiken. Die zijn namelijk vaak met 802.1x beveiligd en dat protocol ondersteunt de iPhone (nog) niet.

Een online petitie met inmiddels 1.250 handtekeningen moet proberen Apple ervan te overtuigen om ondersteuning voor 802.1x aan de iPhone toe te voegen. Maar wat is 802.1x in hemelsnaam? In dit geval een authenticatie-standaard die door veel Amerikaanse colleges en universiteiten wordt gebruikt. Ook een aantal Nederlandse universiteiten maken van deze standaard gebruik. Ze kunnen daarmee filteren wie er toegang krijgt tot het draadloze netwerk. Het gevolg is nu, dat veel studenten niet kunnen inloggen op het draadloze netwerk op de campus en daardoor verstoken blijven van aandelen-updates en weersverwachtingen.

Mocht je ook van mening zijn dat Apple niet langer kan wachten met het ondersteunen van 802.1x op de iPhone dan kun je de online petitie hier tekenen. Je zult dan zeker niet de enige Nederlander zijn, want ook het iPhoneclub-forum kent de nodige gedupeerde gebruikers.

Denk je echter dat Apple beter een andere feature hole op de iPhone kan dichten, dan kun je op dezelfde website (petitiononline.com) natuurlijk ook je eigen handtekeningenactie starten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 februari 2008, 9:00
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.