Geohot publiceert unlock voor 1.1.3 volgens iPSF-methode

George Hotz, in het iPhone hackcircuit beter bekend als Geohot, heeft een nieuwe unlockmethode gepubliceerd voor iPhones met firmwareversie 1.1.3. Deze methode zou bestand moeten zijn tegen volgende updates van Apple.
Jean-Paul Horn - · Laatst bijgewerkt:

Geohot 1.1.3 iPSFiPhone-hacker pur sang George Hotz (Geohot) – bekend van de allereerste iPhone hardware-unlock – heeft weer wat tijd gevonden om te hobbyen. Hij heeft gisteren een unlockmethode voor iPhones met firmwareversie 1.1.3 en de oude 3.9 bootloader gepubliceerd die grote gelijkenissen vertoont met de unlockmethode van iPhoneSIMfree (kent u die nog?). Het voordeel van deze methode is dat je iPhone zowel de baseband (het modemgedeelte van de iPhone) als de firmware (“MacOS X Mobile”) van 1.1.3 heeft. Alleen de bootloader – het deel dat zowel de baseband als de firmware start – blijft netjes op versie 3.9. Het andere voordeel van deze unlockmethode is dat deze unlockmethode blijvend is. Je hoeft bij een volgende firmwareupdate dus niet weer op een nieuwe softwareunlock te wachten, zoals bij de AnySIM-methode.

De unlockmethode van Geohot kent echter vooralsnog ook een nadeel: na elke herstart van je iPhone zul je even opnieuw het meegeleverde script Signal.app moeten starten om te kunnen bellen. Er wordt nog gewerkt aan een methode waarbij dit script automatisch wordt gestart na het opstarten van de iPhone.
Na het uitpakken van het bestand ipsftool.rar plaats je alle bestanden via SFTP/SCP in /usr/bin. Vervolgens zet je de iPhone in Airplane-mode (Vliegtuigmodus) en draai je het script ipsh.sh via Mobile Terminal op de iPhone. Na een aantal minuten herstart de Springboard en moet je de Airplane-mode weer uitschakelen. Als laatste draai je Signal.app om het belgedeelte weer te activeren.

Meer instructies, ervaringen en discussie lees je zoals gewoonlijk in ons forum: IPSF Style 1.1.3 (3.9) unlock by Geohot.

Nog maar eens ten overvloede: deze methode werkt alleen voor iPhones met de oude bootloader 3.9. Hoe je dat kunt controleren vind je in het iPhone Wiki-onderwerp Bootloader 4.6.

Met dank aan vaste tipgever Grant voor de submit (thanks pal!)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 oktober 2009, 1:03
Categorie Jailbreak
Onderwerpen anysim, firmware, geohot, george hotz, unlock

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.