Onderhandelingen over iPhone verplaatsen zich naar Scandinavië

Mobiele operators TeliaSonera en Telenor hebben laten weten dat ze immense interesse hebben om de iPhone in Noorwegen en Zweden te verkopen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Nu de iPhone-contracten voor de meeste West-Europese landen bekend zijn, blijven er nog maar een paar verrassingen over. Spanje wordt ongetwijfeld Telefonica, Italië zou Tim kunnen worden, Zwitserland is nog onduidelijk en in België kan het door het verbod op koppelverkoop, nog alle kanten op. Van Scandinavië hebben we tot nu toe niets gehoord – maar misschien is Steve Jobs op doorreis vanuit Berlijn nog even naar Zweden en Noorwegen gegaan. Mobiele operators TeliaSonera en Telenor hebben namelijk bevestigd dat ze met Apple in gesprek zijn om de iPhone in Zweden en Noorwegen te verkopen.

Dat zegt MarketWatch, nadat vertegenwoordigers van beide bedrijven tegen Dow Jones hadden verklaard dat ze “zeer geïnteresseerd in de iPhone” zijn. Sterker nog: woordvoerder Anders Krokan van Telenor, spreekt zelfs van een “immense interesse” maar betwijfeld of ze dit jaar de iPhone nog kunnen aanbieden. Die kans is inderdaad klein, want het was Apple’s plan dat alleen Frankrijk, Duitsland en Engeland al in 2007 de iPhone kunnen verkopen. De rest moet wachten tot 2008.

Naast Noorwegen en Zweden zijn we ook wel benieuwd welke operator de iPhone in Finland gaat aanbieden – het thuisland van Nokia.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 oktober 2012, 15:59
Categorie Providers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.