Omstreden iPhone-applicaties: iNap@Work en Bailout Bucks

Twee omstreden applicaties voor de iPhone: iNap@Work is een applicatie waarmee je op het werk kunt slapen en intussen kunt doen alsof je doorwerkt. Bailout Buck is een andere applicatie, die echter niet in de App Store komt.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

bailoutbuckBailoutBucks is een iPhone-applicatie die door Apple is afgewezen omdat deze publieke personen belachelijk maakt. Het gaat om een applicatie waarmee je een foto van jezelf op een bankbiljet kan zetten, liefst op een biljet met een zo hoog mogelijk bedrag, bijvoorbeeld 100 miljoen.

Ontwikkelaar The Codist stuurde een aantal voorbeelddollars naar Apple met afbeeldingen van voormalige Amerikaanse presidenten en andere bekende mensen. Omdat er meestal beroemdheden op zo’n biljet staan dacht de ontwikkelaar dat er niets aan de hand was. Maar Apple vond het niet grappig, ook al is het bedoel van de applicatie uiteindelijk om foto’s van jezelf en vrienden in zo’n biljet te verwerken. Toen The Codist de applicatie opnieuw indiende bij Apple kwam het nog steeds niet door de keuring.

inapatworkiNap@Work is om een andere manier omstreden. Je zou denken dat het de opvolger is van iNap, de applicatie waarmee je tijdens een treinreis rustig gaan slapen. Maar ontwikkelaar Moop.Me blijkt niets met deze nieuwe applicatie van doen te hebben. SilentLogic Studios heeft de naam geleend en een applicatie gemaakt waarmee je op het werk behoorlijk in de problemen kunt komen. Met iNap@Work kun je op het werk gaan slapen, terwijl je iPhone intussen met muiskliks, tikgeluiden, nietmachine- en potloodslijpergeluiden de indruk wekt alsof je rustig doorwerkt. Niet geschikt voor de Nederlandse open kantoortuinen, maar wel voor in de VS waar iedereen in zijn eigen cubicle zit. De applicatie heeft schuifknoppen om de frequentie van geluiden in te stellen.

Installeren: iNap@Work (€0,79)
Via: MacWorld en Crave/CNET

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 april 2009, 20:45
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.