NOS Tweede Scherm: WK-dashboard voor je iPad

De NOS start met Tweede Scherm, een WK-dashboard voor de iPad, laptops en tablets. Je kunt er spelstanden, opstellingen en allerlei live statistieken mee zien. Handig voor op de bank!

tweedeschermDe iPad is een ideaal apparaat om naast je op de bank te hebben, ook tijdens het WK. De NOS heeft een dashboard gemaakt om tijdens het WK-kijken onder handbereik te hebben. Tweedescherm.nl toont live statistieken van de wedstrijden. Je ziet de standen, percentage balbezit, aantal corners en overtredingen, gele en rode kaarten en informatie op teamniveau. De website werd al eerder aangekondigd, maar is vanaf vandaag live. Helaas zijn de wedstrijden zelf niet live te kijken, omdat de NOS er niet in slaagde een betaalbare deal met de FIFA te sluiten. Wel kun je de wedstrijden via de desktop bekijken. Op WKDuelgemist.nl zijn de wedstrijden in z’n geheel of als samenvatting terug te zien.

Tweede Scherm is niet alleen op de iPad te bekijken, maar ook op laptops en gewone computers. Het werkt het beste op Google Chrome, Safari en Firefox vanwege het gebruik van HTML5. Het Tweede Scherm is voor de NOS een experiment. Na het WK gaan ze kijken hoe ze ermee verder gaan.

tweedescherm

tweedescherm opstelling

startscherm van tweede scherm

Tipgever: @gdonkers

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 juni 2010, 15:00
Categorie iOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.