Nieuwe onbeperkt houdbare belbundel van T-Mobile geldt niet voor iPhone-abonnementen

T-Mobile heeft de abonnementenstructuur aangepast: de MyFaves- en Flex-abonnementen verdwijnen en maken plaats voor één Relax-abonnement, waarbij je belminuten en sms-berichten onbeperkt kunt meenemen. Voor iPhone-abonnementen geldt dat niet.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

t-mobile simT-Mobile heeft gisteren een persbericht uitgebracht, waarin ze aankondigen dat belminuten en sms-berichten weer onbeperkt houdbaar zijn. Daartoe is een wijziging in de abonnementsstructuur aangebracht. De MyFaves- en Flex-abonnementen verdwijnen en gaan over in een nieuw Relax-abonnement. Kenmerk van deze Relax-abonnementen nieuwe stijl, is dat het tegoed onbeperkt houdbaar blijft en dat klanten uit dezelfde bundel kunnen bellen en sms’en (zoals bij het nu voormalige T-Mobile Flex). Bovendien kunnen klanten maandelijks een aanvullende Voordeelbundel aan- en uitzetten om extra te kunnen bellen, sms’en, internetten of om gebruik te maken van diensten in het buitenland. De wijziging geldt vooralsnog alleen voor particuliere klanten; Flex Zakelijk blijft als abonnementsvorm nog bestaan.

Voor consumenten is er straks nog keuze uit drie abonnementsvormen: Relax, iPhone en Voordeelsim. De iPhone-abonnementen blijven ongewijzigd, dus je bel- en sms-tegoed is maximaal twee maanden ‘houdbaar’, aldus persvoorlichtster Vera Wagenaar.

Voor belminuten buiten de bundel geldt bij de nieuwe Relax-abonnementen een nieuw tarief van €0,25 cent per minuut (zoals wij al kennen van de iPhone-abonnementen). Dit is een verslechtering van de oude Flex-tarieven (PDF), die – afhankelijk van het gekozen abonnement – een prijs per minuut hanteerden van €0,20 cent (Flex 15) tot €0,10 cent (Flex 100). Een andere verslechtering ten opzichte van het oude T-Mobile Flex-abonnement is dat bij de nieuwe Relax-abonnementsvorm (PDF) alleen bellen en sms’en nog binnen de bundel vallen. 0900-nummers, mms, bellen in het buitenland en internet moeten dus apart worden afgerekend.

Bestaande abonnees moeten zelf aangeven of ze naar de nieuwe abonnementsvorm willen overstappen. Doen ze dat niet, dan houden ze hun oude abonnement onder de oude voorwaarden. T-Mobile is op dit moment de enige telecomaanbieder in Nederland die naar de onbeperkt houdbare bel- en sms-tegoeden overstapt. Bij andere operators vervalt het tegoed na één of twee maanden. Bij de iPhone-abonnementen van T-Mobile blijft dat dus ook zo. In de iPhone-abonnementvoorwaarden (PDF) stond (en staat nog steeds): “Belminuten en sms’jes zijn 2 maanden geldig vanaf de aankoopdatum”.

Via: persbericht T-Mobile
Dank aan de diverse tipgevers (maar we wilden eerst duidelijkheid over de iPhone-abonnementen)

Edit 21:30 uur: Titel verduidelijkt; houdbare toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 januari 2010, 21:32
Categorie Providers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.