Nieuwe methode: emoji-iconen gebruiken zonder jailbreak

Het is mogelijk om met een hack en met een Cydia-applicatie de Japanse Emoji-iconen op je iPhone zichtbaar te maken. Maar er is nu ook een methode, die zonder jailbreak werkt.

Emoji zonder jailbreakEr wordt heel wat moeite gedaan om de Japanse Emoji-iconen te activeren. Na een eerdere hack en een programmaatje dat je via Cydia kunt installeren is er nu een derde methode gevonden, waarvoor geen jailbreak nodig is. De methode wordt beschreven op de website Nise Design en is erop gebaseerd dat je de iconen vanuit een tekstbestand naar je iPhone-contacten kopieert. Om de emoji te gebruiken tik je het eerste karakter van de naam en de iPhone vult de rest, inclusief plaatje aan. Je kunt op deze manier ook een shortcut aan elke emoji koppelen.

Volgens een onderzoek gebruiken Japanners het liefst de gezichten (89%), de emoticons (55%) en de weericoontjes (28%). Dieren en bloemen doen het niet zo goed. Je kunt op deze webpagina een overzicht zien van de belangrijkste emoji’s die de drie grootste Japanse operators aan hun gebruikers aanbieden.

Vergeet niet dat je voor het zichtbaar maken van de emoji-iconen minimaal firmware 2.2 moet hebben.

Meer info: Firmware 2.2 iPhone/iPod touch emoji enable (no jailbreak need)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 november 2008, 13:19
Categorie iOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.