EFF bekritiseert Apple na cease-and-desist aan Bluewiki

De wikisite Bluwiki heeft een discussie over het omzeilen van iTunes verwijderd, nadat ze een cease-and-desist van Apple hadden ontvangen. Volgens Bluwiki was de content gewoon toegestaan.

Apple schijnt een cease-and-desist naar de wikisite Bluwiki te hebben gestuurd met de eis om een discussie over het omzeilen van iTunes met iPodHash te verwijderen. Op de website werd besproken hoe je software zou kunnen schrijven, om multimediabestanden met de iPhone en iPod touch te synchroniseren, zonder dat je daarvoor iTunes nodig had. Volgens de brief overtreedt Bluwiki daarmee de Digital Millenium Copyright Act (DCMA), waarin het schrijven van software of het verspreiden van informatie waarmee kopieerbeveiliging kan worden omzeild, is verboden.

Fred von Lohman, Senior Staff Attorney bij de Electronic Frontier Foundation (EFF), beweert dat de teksten op de publieke wikipagina’s geen betrekking hebben op een “technologie, product, dienst, apparaat, component of onderdeel daarvan”, zoals in de DMCA wordt omschreven. Ook wijst Von Lohman op een uitzonderingsregel in de DMCA waarin het omzeilen van een technologie is toegestaan als daarmee interoperabiliteit mogelijk wordt – zolang er maar geen auteursrecht wordt overtreden. Overigens was in de wiki niet te lezen hΓ³e het beveiligingssysteem moet worden gekraakt; de deelnemers aan de discussie bespraken vooral de mogelijke werking van het systeem. Toch heeft Bluwiki de berichten maar verwijderd.

Via: MacNN en PC World

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 november 2008, 12:02
Categorie Apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.