Problemen met iPhone firmware 2.2 stapelen zich op

Na de update naar firmware 2.2 melden veel gebruikers problemen: applicaties zijn zomaar weg, Wi-Fi doet het niet meer en er kan geen verbinding met iTunes worden gemaakt.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iPhone-problemen firmware 2.2Bij iPhone firmware 2.1 waren de meeste gebruikers het erover eens: de update loste veel problemen op en pakte eigenlijk voor iedereen positief uit. Maar bij firmware 2.2 lijken de klachten zich op te stapelen: gebruikers hebben te maken met verdwenen applicaties, tragere 3G, problemen om met iTunes te synchroniseren en wegvallende Wi-Fi-connecties. Op het Apple-discussieforum en op websites zoals iPhone Atlas wordt flink geklaagd over alle mogelijke problemen. De meest bizarre is het verdwijnen van applicaties: zowel zelfgeïnstalleerde applicaties als Safari en Camera bleken verdwenen. Honderden gebruikers met en zonder jailbreak kregen ermee te maken.

Een hersteloperatie loste het probleem in sommige gevallen op, maar na het synchroniseren of het nemen van een foto bleken de applicaties opnieuw verdwenen. Een mogelijke oplossing is om de iPhone als nieuwe telefoon in iTunes te configureren. Na het uitvoeren van een hersteloperatie geef je aan dat de iPhone als nieuwe telefoon ingesteld moet worden.

Maar daar heb je natuurlijk niets aan als je iPhone helemaal geen synchronisatie met iTunes kan uitvoeren. iTunes geeft bijvoorbeeld aan dat je de iPhone moet herstellen, of geeft geen toegang tot de gegevens op de iPhone. Het opnieuw installeren van iTunes, het controleren van de USB-poort, het rechtstreeks aansluiten van de iPhone op de computer (in plaats van een usb-hub) en het uitschakelen van auto-lock (via Instellingen > Algemeen > Automatisch slot) kunnen de oplossing bieden. Ook zou je alle synchronisatie-opties kunnen uitschakelen en daarna één voor één kunnen proberen om het alsnog werkend te krijgen.

Aan een trager geworden 3G-verbinding is helaas weinig te doen, maar mocht je geen verbinding meer kunnen krijgen met je Wi-Fi-netwerk, dan kun je het netwerk dat je voorheen gebruikte verwijderen (met de knop Vergeet dit netwerk), waarna je het Wi-Fi-netwerk opnieuw toevoegt. Het wijzigen van (beveiligings)instellingen van de draadloze router kan ook helpen.

Andere problemen die worden gemeld na de update naar firmware 2.2: batterij sneller leeg, Bluetooth werkt niet meer, iCal synchroniseert niet meer, POP3-account toont honderden ongelezen berichten, hard krasgeluid en speakerphone kapot.

Mocht je specifieke problemen hebben: bespreek ze niet in de reacties hieronder maar in het forum! Daar zijn veel problemen al ter sprake gekomen.

Deels gebaseerd op: iPhone Atlas

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 november 2008, 19:36
Categorie Achtergrond
Onderwerp firmware

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.