Nieuw toetsenbord met T9-functie voor de iPhone (jailbreak)

Sommige mensen vinden het nog steeds handig om T9 voor tekstinvoer te gebruiken. Het project iKeyEx komt je tegemoet met een nummerpad voor tekstinvoer.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iKeyExHet hiernaast getoonde numerieke toetsenbordje krijg je alleen te zien als je op de iPhone een telefoonnummer wilt bellen. Toch zijn er mensen, die door ervaringen met eerdere telefoons nog steeds erg handig met T9 zijn. Zij zouden best graag zien dat T9 ook op de iPhone beschikbaar is, bijvoorbeeld bij het intikken van een notitie. iSpazio-bezoeker Sagitta nam contact op met de ontwikkelaar van hClipboard om het voorelkaar te krijgen. Deze ontwikkelaar is bezig met het project iKeyEx, waarmee je nieuwe toetsenborden voor de iPhone kunt definiëren.


Je kunt het alvast proberen op een iPhone of iPod touch die gejailbreakt is en voorzien van MobileSubstrate en MobileTerminal (te installeren via Cydia). De benodigde download vind je hier: ispmultitap.deb.

iKeyExDit bestand kopieer je naar /private/var/mobile.
In Mobile Terminal typ je daarna:

su root
alpine
dpkg -i ispmultitap.deb

Ga vervolgens naar Instellingen > Algemeen > Toetsenbord > Internationale toetsenborden. Onder Multitap vind je nu de instellingen terug. Mocht dat niet zo zijn, controleer dan of je hClipboard uit Cydia hebt geïnstalleerd.

Via: iSpazio
Tipgever: Gugu

Informatie

Laatst bijgewerkt
26 oktober 2009 om 1:20
Categorie
Jailbreak

Reacties: 17 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.