Webwinkel stelt rechtenvrij beeldmateriaal van iPhone 3G beschikbaar

Door een conflict tussen Apple en een Duitse webwinkel kunnen we nu gratis professionele foto's van de iPhone 3G downloaden, met Creative Commons-licentie.

iphone 3GApple verbood de Duitse reseller 3G-Store onlangs om nog langer officieel beeldmateriaal van de iPhone te gebruiken. Na betaling van een boete van €1.780 is het conflict tussen Apple en 3G-Store daarmee opgelost. Maar de winkelier wilde toch graag mooie productfoto’s op de website tonen en huurde daarom een fotograaf in om de iPhone 3G in volle glorie op de foto te zetten. Het resultaat is een collectie professionele foto’s die onder de Creative Commons-licentie zijn uitgebracht en dus door iedereen vrij te gebruiken zijn. Je mag de afbeeldingen bewerken en publiceren op websites.

Da’s handig voor webwinkeliers (of websitebeheerders) die ook in conflict met Apple komen en verplicht zijn om het officiële beeldmateriaal weg te halen. Je kunt ook TIFF-afbeeldingen als ZIP-bestand downloaden. Het enige wat je nog wel zelf zult moeten doen, is een Nederlandstalig screenshot in het materiaal plakken, want de gefotografeerde iPhones hebben vanzelfsprekend allemaal een Duitstalige interface.

Om de foto’s te mogen gebruiken moet je wel een bronvermelding doen, maar dat hebben we bij deze gedaan: ze zijn van 3G-Store.

Via: iPhoneticker

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 februari 2009, 18:35
Categorie iDevices
Onderwerpen 3G, fotografie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.