Nep-hacker probeert donatie van $41.560 te onderscheppen

Een nep-hacker met nickname haRRo probeerde te profiteren van de donaties die momenteel richting iPhone Dev Team gaan. Hij deed zich voor als enige ontwikkelaar van een grafische tool voor de unlock-oplossing.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

nephacker harroEen valse hacker met de nickname haRRo heeft geprobeerd om zich voor te doen als de enige ontwikkelaar van een grafisch unlock-tool voor de iPhone. Hij zou daarbij gebruik hebben gemaakt van de oplossing van het iPhone Dev Team. Maar de werkelijke maker is Erica Sadun, medewerkster van TUAW.

Nu de betaalde software-unlock niet meer verkrijgbaar is, beloven sommige resellers om de opbrengsten te doneren aan het iPhone Dev Team. Nep-hacker haRRo probeerde reseller iphoneworldwideunlock.com ervan te overtuigen dat hij de auteur is van het grafische tooltje waarover we eerder vandaag schreven (nu verwijderd). Hij probeerde daarmee een donatie van 50.000 Australische dollars binnen te hengelen. Vervolgens legde haRRo contact met een andere reseller, namelijk het door iPhoneSIMfree verbannen Aussie iPhone Unlock, om de door Erica ontwikkelde applicatie online te verspreiden. Maar het iPhone Dev Team ontkent dat haRRo deel van het team uitmaakt.

Achter de nickname haRRo blijkt een 23-jarige persoon uit Belfast schuil te gaan. Hij haalde Erica’s code van het irc-channel en beweerde vervolgens dat hij 80% van de code had herschreven, omdat Erica’s applicatie niet werkte. Maar dat blijkt een leugen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 oktober 2009, 1:07
Categorie Jailbreak
Onderwerp unlock

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.