Negatieve ervaringen met de iPhone

Een bron binnen Apple beschrijft zijn ervaringen met de iPhone als zeer teleurstellend, en noemt met name de verbindingssnelheid en het toetsenbord als zwakke punten.
Jean-Paul Horn - · Laatst bijgewerkt:

Negatieve ervaringen met Apple iPhoneUbergadgetweblog Engadget heeft van een zeer betrouwbare bron binnen Apple enkele saillante details over de iPhone weten los te peuteren. De ‘bron’ heeft enige tijd met de iPhone kunnen spelen, maar was zeker niet te spreken over met name het toetsenbord en de snelheid van het laden van internetpagina’s en YouTube-video’s.

De opmerkingen van de bron waren als volgt:

  • Het toetsenbord wordt beschreven als teleurstellend. Het tikken met twee duimen registreert veel te vaak meerdere toetsaanslagen tegelijk (twee of drie per keer), wat zorgt voor een hoop fouten. De beste manier om te typen is met een enkele vinger (zoals ook wordt getoond in de meeste demo’s van Apple). Tikken met twee duimen is te lastig. Na het een paar dagen geprobeerd te hebben, heeft de bron het opgegeven.
  • De autocorrectie werkt prima voor simpele woorden, maar werkt niet voor normale namen. Engadget vermoed dat dit nog wel verbeterd gaat worden als Apple het tekstwoordenboek uitbreidt.
  • “Het is zeker geen vervanging voor de BlackBerry. De iPhone is niet goed genoeg voor tekstinvoer. Het is simpelweg gewoon geen zakelijk product.”
  • Het aanraakscherm wordt algemeen beschreven als, “noodzakelijk om hard aan te raken om de acties te registreren”, en vergt zeker de nodige gewenning.
  • Naast de dock, wordt de iPhone ook geleverd met een schoonmaakdoekje (let op: vingerafdrukken-alert!) en de (gebruikelijke) kleine stroomadapter.
  • De Bluetooth-headset zal naar verwachting rond de $120 dollar gaan kosten, en zal geleverd worden met zijn eigen dock die zowel de iPhone als de headset oplaadt. De headset zal een miniatuur magnetische laadinterface krijgen zoals de MagSafe.
  • De Bluetooth-headset heeft een verborgen LED en is volgens de bron een zeer klein en elegant apparaatje. De geluidskwaliteit wordt als ‘doorsnee’ beschreven. Er is geen clip; zoals zoveel headsets wordt verwacht dat je de headset aan je oor laat hangen, zoals Engadget eerder toonde.
  • De webbrowser (Safari) “werkte goed”, maar paginalaadtijden op het EDGE-netwerk zijn net zo traag als algemeen al wordt verwacht. Engadget maakt hieruit op dat 3G-abonnees (UMTS en HSDA) een zware tijd tegemoet gaan.
  • Gebruikers moeten door het adresboek scrollen (of de alfabetstrook aan de zijkant gebruiken). Gebruikers kunnen niet het schermtoetsenbord oproepen en een naam intikken, zoals velen al gewend zijn.
  • Schokkend! YouTube via EDGE werkt helemaal niet, en gebruikers zullen naar alle waarschijnlijkheid alleen YouTube-filmpjes kunnen bekijken door van Wi-Fi gebruik te maken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 februari 2012, 15:25
Categorieën Geruchten, iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.