iculture-biz
iCulture Biz Ook zakelijk scherp
Beste agenda-apps voor iPhone en iPad

Nederlandse bedrijven en scholen kunnen iOS-apps nu in bulk inkopen

Apple heeft het Volume Purchasing Program (VVP) beschikbaar gesteld in Nederland en België. Bedrijven en scholen kunnen nu meerdere licenties van een app kopen voor hun medewerkers en leerlingen.

Beste agenda-apps voor iPhone en iPadApple heeft het Volume Purchase Program (VVP) uitgebreid naar 16 nieuwe landen, waaronder Nederland en België. Het betekent dat bedrijven en scholen nu meerdere licenties van een app kunnen kopen en daarbij alles in één keer kunnen afrekenen. Je kunt daarna de app door meerdere mensen in een organisatie laten installeren. Kort geleden werd al bekend dat het Volume Purchase Program beschikbaar zou komen in ons land.


Behalve in Nederland en België is het programma nu ook beschikbaar in Denemarken, Finland, Griekenland, Hongkong, Ierland, Luxemburg, Mexico, Noorwegen, Singapore, Taiwan, Turkije, Verenigde Arabische Emiraten en Zwitserland.

Het VVP-programma geldt voor iOS-apps, Mac-apps en iBooks. Je hebt een DUNS-nummer nodig om de licenties te kunnen kopen. Dit nummer is gratis online aan te vragen. Vervolgens koop je meerdere licenties van een bepaalde app, waarbij je promocodes krijgt toegestuurd. Medewerkers kunnen de promocodes inwisselen op hun persoonlijke account, zonder dat ze hoeven te betalen.

Sinds 2011 is het VVP-programma beschikbaar, maar alleen in de VS, Engeland, Duitsland, Frankrijk, Italië en enkele andere grote landen.

Openingsfoto: Sebastiaan ter Burg/Flickr CC

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.