Nederlander gebruikt iPad een uur per dag

De Nederlander gebruikt de iPad 1 uur per dag en doet dat vooral op de bank, in bed en tijdens het opstaan.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

ipad thuisNederlanders gebruiken hun iPad meermaals per dag, vooral ‘s avonds op de bank in de woonkamer. Het blijkt uit een grootschalig uitgevoerd onderzoek van uitgeverij Sanoma onder 5.500 Nederlandse iPad-gebruikers. Van die groep gebruikt 94 procent de iPad meerdere keren per dag. In totaal komen de ondervraagden op een gemiddelde gebruiksduur van één uur per dag uit. De iPad wordt ook veel gebruikt voor het slapengaan in bed (59%) en bij het opstaan (67%). De iPad gaat zelfs mee naar de wc (25%), op vakantie en op bezoek bij familie en vrienden.

Uit het onderzoek blijkt dat de iPad gewild is binnen het gezin en vooral privé wordt gebruikt. Apple probeert de iPad de laatste tijd wat meer zakelijk te positioneren, maar dat wil bij de Nederlanders nog niet echt aanslaan. Slechts 16% gebruikt de iPad vooral zakelijk. Toch is de tablet ook op het werk handig te gebruiken, bijvoorbeeld voor het geven van presentaties.

ipad onderzoek sanoma

De Nederlandse iPad-gebruikers zijn vooral mannen (89%), hoogopgeleid en tussen de 25 en 64 jaar oud. Het zijn early adopters die graag nieuwe apps installeren. Meest populair zijn NU, Safari, Mail, Twitter en Telegraaf. De iPad blijkt populair tijdens het wachten (52%) en wordt daarbij vooral gebruikt voor: nieuws lezen, internetsites bezoeken, e-mailen, gamen en foto’s en video’s bekijken. Pas daarna komt het lezen van tijdschriften en boeken.

Via: persbericht

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 november 2010, 14:56
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.