National Day of Unplugging: stop je iPhone in een slaapzakje

National Day of Unplugging is een non-profit initiatief om een etmaal lang je iPhone en andere technologie te laten liggen. Het van oorsprong Joodse initiatief heeft slaapzakjes voor de iPhone laten maken.

national day of unpluggingDe Amerikaanse stichting Reboot heeft een oproep gedaan om een etmaal lang je iPhone en andere digitale verlokkingen aan de kant te leggen. Van vrijdagavond tot zaterdagavond (Amerikaanse tijd) is het de bedoeling dat je 24 uur zonder technologie probeert door te komen. Via Facebook, Twitter en andere websites probeert Reboot de actie onder de aandacht te brengen. National Day of Unplugging is onderdeel van een grotere beweging, de Sabbath Manifesto. Gezien de naam zal het niet verbazen dat het een initiatief is van een groep van oorsprong Joodse artiesten, schrijvers, filmmakers en sociale media-experts.

Wie het op zondag inmiddels te druk heeft gekregen met meubelboulevards bezoeken, boodschappen doen en winkelen kan daarom op zaterdag eens proberen om de (digitale) rust te vinden. Er komen evenementen in New York, Los Angeles en San Francisco, waarbij je je telefoon bij de deur moet inleveren.

Er zijn slaapzakjes met Reboot-opdruk beschikbaar om je iPhone zolang weg te bergen (zie foto). De vraag naar de zakjes (gemaakt van hennep met een opdruk van soja-gebaseerde inkt) is zo groot, dat ze al zijn uitverkocht. Het fenomeen schijnt zich ook al buiten de VS te verspreiden: er ontstaan lokale evenementen of mensen spreken met vrienden en familie af om iets gezelligs te doen en niet de hele tijd met hun telefoontje bezig te zijn. Of een religieuze organisatie nu de meest aangewezen partij is om mensen bewust te maken van hun obsessie met technologie en het altijd maar bereikbaar willen zijn, is iets waar je lang en breed over kunt discussiëren. Koningin Beatrix zal het initiatief vast erg toejuichen, terwijl collega Elizabeth op haar vrije zaterdag liever gewoon naar haar iPod blijft luisteren.

Een dag zonder iPhone, is dat vol te houden?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 maart 2010, 18:15
Categorie Achtergrond
Onderwerp reboot

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.